«ΑΝΑ - θεώρηση του Δημόσιου Σχολείου της Κύπρου σ' έναν κόσμο συνεχών αλλαγών και προκλήσεων»
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου, σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ανακοινώνει τη διοργάνωση του 18ου Παγκύπριου Επιστημονικού Συνεδρίου με κεντρικό θέμα: «ΑΝΑ - θεώρηση του Δημόσιου Σχολείου της Κύπρου σ' έναν κόσμο συνεχών αλλαγών και προκλήσεων»
Λεμεσός, 15 - 16 Μαρτίου 2019 ΤΕΠΑΚ, Κτήριο Τάσσος Παπαδόπουλος
Εναρκτήρια Συνεδρία: 15 Μαρτίου 2019, 18:30
Στόχος του Συνεδρίου είναι να αναδείξει το ζήτημα της αναβάθμισης του δημόσιου σχολείου της Κύπρου στη σύγχρονη εποχή, η οποία χαρακτηρίζεται από έντονες προκλήσεις και πολλαπλές αντεγκλήσεις. Θα επικεντρωθεί σε προβληματισμούς, σε στρατηγικές συνεχούς εξέλιξης και σε καθημερινές ρουτίνες ανάπτυξης και βελτίωσης. Το Συνέδριο θα αποτελέσει μείζονα αφορμή για διεξοδικότερες προσεγγίσεις στα επιμέρους ζητήματα του σχεδιασμού και της εφαρμογής πολιτικών και προγραμμάτων του δημόσιου σχολείου.
Θεματικές Ενότητες του Συνεδρίου
Το Συνέδριο εστιάζει στις πιο κάτω θεματικές ενότητες, χωρίς να αποκλείονται και όσες άλλες απορρέουν από τον γενικότερο τίτλο του.
Το Συνέδριο απευθύνεται σε:
- Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων
- Ερευνητές/Μελετητές
- Στελέχη της εκπαίδευσης
- Κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να συμβάλλει με έναν γόνιμο προβληματισμό σε σχέση με το κεντρικό θέμα και τις θεματικές του Συνεδρίου.
Δραστηριότητες - Εργασίες
- Εισηγήσεις διάρκειας 20'
- Εργαστήρια διάρκειας 40'
Στις πιο πάνω δραστηριότητες - εργασίες εντάσσονται επιστημονικές ανακοινώσεις, έρευνες, καλές πρακτικές, διδακτικά σενάρια, παρουσιάσεις εκπαιδευτικού υλικού και εκπαιδευτικού λογισμικού κ.ά. που σχετίζονται με το κεντρικό θέμα και τις θεματικές ενότητες του Συνεδρίου.
Σημαντικές Ημερομηνίες:
Έναρξη υποβολής περιλήψεων: 15 Σεπτεμβρίου 2018
Λήξη υποβολής περιλήψεων: 15 Νοεμβρίου 2018
Ενημέρωση αποδοχής περιλήψεων και συμμετοχή στο Συνέδριο:15 Δεκεμβρίου 2018
Υποβολή Περιλήψεων:
Όσοι και όσες επιθυμείτε να συμμετάσχετε στο Συνέδριο ως εισηγητές/τριες -με εισήγηση ή εργαστήριο- πρέπει να αποστείλετε περίληψη της εργασίας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Εκπαιδευτικού Ομίλου Κύπρου: eomilosk@cytanet.com.cy. Οι απαιτούμενες οδηγίες επισυνάπτονται και βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Εκπαιδευτικού Ομίλου Κύπρου, http://www.eokcy.org και στο http://facebook.com.cy/eokcy
Οδηγίες σύνταξης και υποβολής περιλήψεων εισηγήσεων/εργαστηρίων:
Το κείμενο της περίληψης κι όλα τα στοιχεία που θα το συνοδεύουν να υποβληθεί σε αρχείο doc., γραμματοσειρά arial, μεγέθους 12 pt, με μονό διάστιχο και πλήρη στοίχιση.
* Το κείμενο της περίληψης να έχει έκταση από 100 μέχρι 300 λέξεις (είναι ιδιαίτερα σημαντικό το κείμενο να μην υπερβαίνει τις 300 λέξεις).
* Ο τίτλος της περίληψης να είναι γραμμένος με κεφαλαίους χαρακτήρες σε έντονη γραφή και κεντρική στοίχιση.
* Να προσδιορίζεται ο θεματικός άξονας και το είδος της εργασίας (εισήγηση ή εργαστήρι).
* Να συνοδεύεται από τα στοιχεία των συγγραφέων.
Επισημαίνεται ότι κάθε εισηγητής δεν μπορεί να συμμετέχει σε πάνω από δύο συνολικά εισηγήσεις/ ανακοινώσεις είτε ως πρώτος είτε ως δεύτερος εισηγητής.
Οι περιλήψεις θα αξιολογηθούν από την Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου και όσες εγκριθούν θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα του Συνεδρίου και τον τόμο των περιλήψεων. Η αποδοχή ή όχι της περίληψης θα ανακοινωθεί με αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος έως τις 15 Δεκεμβρίου 2018.
Το κόστος συμμετοχής στο συνέδριο είναι 15 ευρώ για κάθε συμμετέχοντα/ καθεμιά συμμετέχουσα, εξαιρουμένων των μελών του ΕΟΚ. Εγγραφές νέων μελών μπορούν να γίνονται και την ημέρα του Συνεδρίου.
Για τυχόν διευκρινίσεις ή περαιτέρω πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Ομίλου: eomilosk@cytanet.com.cy