300 περίπου επιστολές από έκτακτους δασκάλους θα παραδοθούν στον Καδή


Ζητούν να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου και προειδοποιούν με προσφυγή στη Δικαιοσύνη

Τριακόσιες περίπου επιστολές έκτακτων δασκάλων με 30μηνη και πλέον υπηρεσία θα παραδοθούν σήμερα Παρασκευή στον υπουργό Παιδείας Κώστα Καδή με κύριο αίτημα τη μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου. Οι επιστολές έφθασαν στην ΠΟΕΔ σε κλειστό φάκελο πριν από λίγες μέρες. Η παράδοση θα γίνει λίγο πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με την ΠΟΕΔ.

Όπως πληροφορούμαστε, η ΠΟΕΔ βρίσκεται σε επικοινωνία με γνωστά δικηγορικά γραφεία και σε περίπτωση αρνητικής απάντησης, δεν αποκλείεται να προχωρήσει με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Σε περίπτωση που ικανοποιηθεί το αίτημα των 300 έκτακτων δασκάλων θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στη φιλοσοφία του Σχεδίου Διορισμών.

To Paideia-News δημοσιεύει μια από τις επιστολές, οι οποίες είναι γραμμένες με το ίδιο σκεπτικό.   

«Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού

Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

Λευκωσία

Θέμα: Αίτημα για μετατροπή της Απασχόλησής μου ως Έκτακτης Εκπαιδευτικού με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου σε Σύμβαση Απασχόλησης Αορίστου Χρόνου

Έντιμε κύριε,

Με την παρούσα επιστολή ο/η υποφαινόμενος/η ……………………………… σύμφωνα με τις διατάξεις του Περί Εργοδοτουμένων με Εργασία Ορισμένου Χρόνου (Απαγόρευση Δυσμενούς Μεταχείρισης) Νόμος του 2003 [Ν98(1) 2003], ο οποίος δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας με ημερομηνία 25 Ιουλίου 2003, οι εργοδοτούμενοι με σύμβαση ορισμένου χρόνου που από την ημερομηνία δημοσίευσης του Νόμου και μετά, θα συμπληρώνουν συνολική περίοδο απασχόλησης τριάντα μηνών, ανεξαρτήτως διαδοχικών συμβάσεων, θα καθίστανται εργοδοτούμενοι Αορίστου Χρόνου. Βάσει των στοιχείων που τηρούνται σε σχέση με το σύνολο της απασχόλησής μου από …./…./…….. και μετά, τα οποία επισυνάπτω, έχω συμπληρώσει την απαιτούμενη τριαντάμηνη απασχόληση. Συνεπώς, ζητώ όπως η ισχύουσα σύμβαση απασχόλησής μου στη θέση Έκτακτου Εκπαιδευτικού στη Δημόσια Εκπαιδευτική Υπηρεσία μετατραπεί σε Αορίστου Χρόνου.

Επιπλέον, σας παρακαλώ όπως με ενημερώσετε γραπτώς και για τους υπόλοιπους όρους απασχόλησής μου (δικαίωμα καταβολής 13ου μισθού κατ’ αναλογία της περιόδου απασχόλησης μου, άδειες ασθενείας, κ.ά.) όπως αυτά διαλαμβάνονται στην Εγκύκλιο του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού με αρ. 1302 ημερομηνίας 22 Δεκεμβρίου 2005.

Επιφυλάσσοντας, σχετικά, όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου αναμένω την απάντηση του Υπουργείου σας στα πιο πάνω αιτήματα που έχω θέσει το συντομότερο δυνατό.

Με τιμή,

……………………………………

Κοιν: - Προϊστάμενο Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού

-       Γενική Λογίστρια

-       Γενικό Ελεγκτή

-       Πρόεδρο Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter











212