3η Ημερίδα Δημόσιας Υγείας: Φροντίδα για ειδικές ομάδες πληθυσμού στο Ευρωπαΐκό Πανεπιστήμιο


Διοργανώνεται για 3η συνεχή χρονιά η Ημερίδα Δημόσιας Υγείας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου από 9:00πμ έως 4:00 μ.μ. με ελεύθερη συμμετοχή. Πρόκειται για ένα ευρύτατο και εξαιρετικά δυναμικό αντικείμενο που καθίσταται ακόμη πιο επίκαιρο στην τρέχουσα συγκυρία της οικονομικής κρίσης, της μεταναστευτικής πρόκλησης και της εξελισσόμενης μεταρρύθμισης στον τομέα της υγείας, με την επικείμενη εισαγωγή του ΓΕΣΥ.

Η Ημερίδα διοργανώνεται από το Τμήμα Επιστημών Υγείας με την συμμετοχή των μεταπτυχιακών και διδακτορικών φοιτητών των προγραμμάτων Δημόσιας Υγείας και ακαδημαϊκού προσωπικού του Ευρωπαϊκού ΠανεπιστημίουΚύπρου, με τη συμμετοχή ομιλητών από το Υπουργείο Υγείας, τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο, το Γενικό Χημείο του Κράτους και το χώρο του εθελοντισμού. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην παρουσίαση ερευνητικών εργασιών που εκπονούνται από συνεργάτες και φοιτητές του προγράμματος, το οποίο φέτος διανύει τον 4οχρόνο λειτουργίας του.

Θα εξετασθούν θέματα που αφορούν:

α) Δράσεις για την υγεία των μητέρων και των παιδιών,

β) Την πρόληψη σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων,

γ) Προβλήματα ψυχικής υγείας, και

δ) Τις προσπάθειες για ορθολογισμό των δαπανών υγείας, σε αναμονή της εφαρμογής του ΓΕΣΥ. Τιμώμενος ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Καθηγητής Άγγελος Χατζάκης, ο οποίος ηγήθηκε του Εργαστηρίου Υγιεινής-Επιδημιολογίας και του Κέντρου Αναφοράς Ρετροΐών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι μέλος του Συμβουλευτικού Σώματος του προγράμματος Δημόσιας Υγείας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Το πρόγραμμα Δημόσιας Υγείας περιλαμβάνει περισσότερους από 120 μεταπτυχιακούς και 6 διδακτορικούς φοιτητές. Συνδυάζει εξ αποστάσεως και δια ζώσης διδασκαλία μέσα από μια σειρά τεχνολογικών καινοτομιών που φέρουν τη σφραγίδα ποιότητας του μεγαλύτερου παγκόσμιου εκπαιδευτικού οργανισμού, Laureate InternationalUniversities στο οποίο ανήκει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Προβλέφθηκεμοριοδότηση της εκδήλωσης από τον ΠΙΣ και τον ΠΑΣΥΝΜ. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τις δράσεις της δημόσιας υγείας στην Κύπρο, με έμφαση τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter











156