Αισθητική στο CDA College


 Η προσφορά Μεταπτυχιακού, Πτυχίου, Ανώτερου Διπλώματος και Διπλώματος στον τομέα της Αισθητικής αναβαθμίζει το επάγγελμα της αισθητικού και η Αξιολόγηση από τον ΔΙΠΑΕ όλων αυτών των προγραμμάτων είναι η αναγνώριση της ποιότητας που προσφέρεται.

ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ*  

Aναγνωρισμένα πτυχία των αισθητικών από το κράτος.

Τα πτυχία των αισθητικών είναι αναγνωρισμένα από το κράτος με την προϋπόθεση ότι προσφέρονται από Κολλέγια που παρέχουν αξιολογημένα – πιστοποιημένα προγράμματα σπουδών Αισθητικής από τον ΔΙΠΑΕ (Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας).

Το Κολλέγιο CDA διαθέτει διετές πρόγραμμα (Δίπλωμα), τριετές (Ανώτερο Δίπλωμα) και τετραετές (Πτυχίο) καθώς και Μεταπτυχιακό τίτλο.  Σημειώστε ότι το Κολέγιο λειτουργεί στη Λευκωσία , Λεμεσό , Λάρνακα και Πάφο.

Kρατική χορηγία για τους φοιτητές

Το CDA College, με τα αξιολογημένα – πιστοποιημένα προγράμματα σπουδών που παρέχει, επιτρέπει στους φοιτητές να λαμβάνουν κρατική χορηγία μέχρι €3,417. Επιπλέον οι φοιτήτριες επιπέδου πτυχίου  μπορούν να επωφεληθούν του Φοιτητικού πακέτου.

Το CDA College γνωρίζοντας τη συνεχή εξέλιξη στον τομέα την αισθητικής έχει εντάξει το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην «Αισθητική Φροντίδα και Άσκηση στην προαγωγή υγείας και Διαχείρισης του Στρες», που είναι επίσης Αναγνωρισμένο και Αξιολογημένο από το Υπουργείο Παιδείας. Αντικείμενο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών είναι η παροχή εξειδικευμένων επιστημονικών γνώσεων στους υποψήφιους σε ειδικεύσεις που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της Αισθητικής Φροντίδας και Υγείας.

O ρόλος του Συμβουλίου εγγραφής των αισθητικών και η νομοθεσία.

Το Συμβούλιο Εγγραφής Αισθητικών Κύπρου λειτουργεί υπό την αιγίδα του Yπουργείου Yγείας και είναι αρμόδιο για να εγγράφει απόφοιτες του προγράμματος της Αισθητικής στο Μητρώο Αισθητικών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η νομοθεσία αναφέρει πως οποιοσδήποτε δικαιούται να εγγραφεί στο Μητρώο των Αισθητικών και να ασκεί το επάγγελμα νοουμένου ότι θα ικανοποιήσει το Συμβούλιο Εγγραφής Αισθητικών Κύπρου. Τα κριτήρια για να εγγραφεί κάποιος στο Μητρώο των Αισθητικών είναι η κατοχή απολυτηρίου λυκείου, να κατέχει τίτλο σπουδών στην αισθητική αναγνωρισμένο από το ΚΥΣΑΤΣ ως ισότιμο «δίπλωμα ανώτερης εκπαίδευσης» ή «πτυχίο πανεπιστημιακού επιπέδου», ή να  κατέχει τίτλο σπουδών στην αισθητική τουλάχιστον 3ετούς φοίτησης όπου περιλαμβάνονται 6 μήνες πρακτικής εξάσκησης ή να κατέχει τίτλο σπουδών στην αισθητική διετούς φοίτησης από σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με τουλάχιστον 6 μήνες πρακτική εξάσκηση.

Όσο για την νομοθεσία που διέπει την άσκηση επαγγέλματος των αισθητικών θα πρέπει να λαμβάνονται πιο αυστηρά μέτρα στο θέμα των σπουδών έτσι ώστε να υπάρχει μια ισορροπία στις γνώσεις όλων των αισθητικών που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν δικό τους ινστιτούτο αισθητικής.

Το Κολλέγιο C. D. A   προσφέρει εδώ και 41 χρόνια ποιοτική εκπαίδευση σε 38 Αναγνωρισμένα προγράμματα σπουδών που είναι τα ακόλουθα:

 • Πτυχίο και Μεταπτυχιακό Διοίκησης Επιχειρήσεων
 • Μεταπτυχιακό στην Αισθητική Φροντίδα και άσκηση στην προαγωγή υγείας και διαχείριση του στρες
 • Πτυχίο  Διοίκησης Ταξιδιωτικών Σπουδών Και Τουρισμού
 • Πτυχίο στις  Αστυνομικές Σπουδές
 • Πτυχίο  Λογιστικής Και Χρηματοοικονομικών
 • Πτυχίο  Αισθητικής 
 • Δίπλωμα Τεχνικού Πληροφορικής
 • Δίπλωμα στη Διοίκηση Τουριστικών μονάδων
 • Ανώτερο Δίπλωμα στη Διοίκηση Γραφείου
 • Δίπλωμα στις Γραμματειακές Σπουδές
 • Πιστοποιητικό στις Γραμματειακές Σπουδές
 • Δίπλωμα Interior Design 
 • Δίπλωμα Fashion Design 
 • Δίπλωμα στην Αισθητική
 • Ανώτερο Δίπλωμα στην Αισθητική
 • Ανώτερο Δίπλωμα Κομμωτικής 

Το επιστέγασμα των προσπαθειών είναι η αξιολόγηση και πιστοποίηση από το Υπουργείο Παιδείας 38 κλάδων σπουδών μας.

Επιπρόσθετα,  οι κτιριακές εγκαταστάσεις  μας  σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο έχουν αναβαθμιστεί, προσφέροντας ένα άνετο και σύγχρονο περιβάλλον εκμάθησης. Δικαίως μπορούμε να χαρακτηριστούμε ως η ανερχόμενη δύναμη των Κολλεγίων της Κύπρου. Να σημειωθεί, τέλος, ότι τα προσιτά τέλη σπουδών που προσφέρονται μαζί με τις διάφορες χορηγίες και υποτροφίες, έχουν προσελκύσει πάρα πολλούς φοιτητές.

Είμαι πεπεισμένη ότι το CDA College προσφέρει τις κατάλληλες γνώσεις που θα βοηθήσουν τους φοιτητές να ξεπεράσουν τις οικονομικές προκλήσεις, να διευρύνουν τους ορίζοντές τους αποκλίνοντας τους από την πορεία της συνήθους γενικής εκπαίδευσης και να αποκτήσουν σε βάθος τις γνώσεις ενός διαφορετικού και συνάμα εντυπωσιακού τομέα, του τομέα της Αισθητικής.

Περισσότερες πληροφορίες για το Κολλέγιο και τους προσφερόμενους κλάδους του μπορεί κάποιος  να αποκτήσει από το έντυπο υλικό μας, την ιστοσελίδα μας, την οποία μπορεί να επισκεφθεί στη διεύθυνση http://www.cdacollege.ac.cy/  ή στον παγκύπριο αριθμό τηλεφώνου 77770232.

πεύθυνη του προγράμματος σπουδών της Αισθητικής Λευκωσίας στο Κολλέγιο CDA.

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter


394