Ημερίδα με θέμα «Ακτινοπροστασία στην Κλινική Πρακτική: Χειρουργείο, επεμβατικές ακτινολογικές διαδικασίες», διοργάνωσε το Τμήμα Επιστημών Υγείας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ιατρικής Φυσικής και Βιοϊατρικής Μηχανικής Κύπρου (CAMPBE).
Η χρήση των ιονιζουσώνακτινοβολιών στη σύγχρονη κλινική πρακτική είναι ευρύτατη, και η ανάγκη για επαρκή προστασία των ασθενών, των εργαζομένων, του κοινού και του περιβάλλοντος εξαιρετικά σημαντική, δήλωσε η συντονίστρια του προγράμματος “Ακτινοδιαγνωστικής – Ακτινοθεραπείας” του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ Ειρήνη Πολυκάρπου. Η ημερίδα στόχευσε στην ενημέρωση των συνέδρων για τις νέες εξελίξεις σχετικά με τις επιδράσεις της ιονίζουσας ακτινοβολίας στον άνθρωπο, τις ενδεικνυόμενες πρακτικές στον κλινικό και εργαστηριακό χώρο, καθώς και το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τις πρακτικές αυτές. Πέραν των διαλέξεων έγινε πρακτική επίδειξη των θεμελιωδών κανόνων ακτινοπροστασίας με πειραματικές μετρήσεις ιονίζουσας ακτινοβολίας.
Η συμμετοχή πέραν των 200 συνέδρων από όλους τους σχετικούς κλάδους των υπηρεσιών Υγείας καταδεικνύει τη μεγάλη σημασία που αποδίδεται στο ζήτημα της ακτινοπροστασίας γεγονός που συνέβαλε σημαντικά, στη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η ημερίδα.