Αναβαθμισμένος ο κλάδος Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Επικοινωνίας του Κολλεγίου CDA


Ο κλάδος Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Επικοινωνίας του Κολλεγίου CDA είναι ένας από τους πιο πρόσφατα αναβαθμισμένους και αναγνωρισμένους κλάδους του. Το πρόγραμμα είναι διετές και είναι χωρισμένο σε τέσσερις ενότητες μαθημάτων. Περιλαμβάνει μαθήματα Μαθηματικών (3), Αγγλικών (2), Πληροφορικής (6) και επικοινωνίας (11). Απαραίτητη προϋπόθεση για το Δίπλωμα είναι η υποβολή διπλωματικής μελέτης.  

Για τον κλάδο Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Επικοινωνίας Κολλεγίου CDA μίλησε στο Paideia-News o υπεύθυνος καθηγητής Πέτρος Ευθυμίου.

ΕΡ: Ποιοι είναι οι στόχοι του προγράμματος;

ΑΠ: Οι στόχοι του προγράμματος είναι να παρέχει στον ενδιαφερόμενο τις βασικές γνώσεις που απαιτούνται στην αγορά στα θέματα τεχνικής υποστήριξης. Ο απόφοιτος του κλάδου πρέπει να είναι σε θέση να προσφέρει τεχνική υποστήριξη και λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει μία μικρομεσαία επιχείρηση και όχι μόνο.

ΕΡ: Πού μπορεί να βρει δουλειά ένας απόφοιτος του κλάδου σήμερα δεδομένων των υψηλών ποσοστών ανεργίας;

ΑΠ: Είναι αλήθεια πως η ανεργία σήμερα είναι σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, κάτι που κάνει την εξεύρεση εργασίας δύσκολη αλλά όχι και ακατόρθωτη. Εμείς, ως κολέγιο, προσπαθούμε να προσφέρουμε ένα υψηλό επίπεδο κατάρτισης στους απόφοιτούς μας, ούτως ώστε να έχουν περισσότερες ευκαιρίες εργοδότησης. Όσο μεγαλύτερη είναι η γνώση που παρέχεται, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες εργοδότησης!  Ο ίδιος ο Bill Gates, ο ιδρυτής της Microsoft, είχε πει κάποτε πως η καλύτερη επένδυση είναι στη μόρφωση.

Η πληροφορική και συγκεκριμένα, η τεχνολογία διαδραματίζει ένα συνεχώς αυξανόμενο ρόλο στη σύγχρονη καθημερινότητα. Αν αναλογιστεί κανείς την έκταση που έχει λάβει η χρήση της τεχνολογίας σε όλους τους τομείς της ζωής, θα διαπιστώσει πόσο αναγκαία είναι η επαρκής  γνώση και  χρήση της.

ΕΡ: Τι σημαίνει η αναβάθμιση του κλάδου αυτού στο κολέγιο σας;  

ΑΠ: Επειδή το Κολέγιο μας διαπίστωσε την αυξανόμενη ζήτηση για τεχνικά επαγγέλματα, προχώρησε σε αναδιοργάνωση του κλάδου, ενσωματώνοντας νέα μαθήματα και τεχνολογίες στο πρόγραμμα σπουδών του. Ακόμη, προχώρησε στην εργοδότηση ακαδημαϊκών με σημαντική πείρα στην εκπαίδευση και  καθηγητών με μεγάλη επαγγελματική εμπειρία που έχει αποκτηθεί μέσω της εργοδότησής τους από μεγάλους οργανισμούς.  Αναβάθμισε επίσης τις αίθουσες διδασκαλίας  Η.Υ. και τα τεχνικά εργαστήρια και προχώρησε στον εκσυγχρονισμό του βιβλιογραφικού υλικού του. Σημειώνεται, τέλος,  ότι το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του κολεγίου αξιοποιείται για την αναβάθμισή του.

ΕΡ: Γιατί ένας ενδιαφερόμενος να προτιμήσει το C.D.A. College έναντι κάποιου άλλου εκπαιδευτικού ιδρύματος στην Κύπρο ή το εξωτερικό;

ΑΠ: Το Κολέγιο C. D. A προσέφερε από το 1976 ποιοτική εκπαίδευση αρχικά στους κλάδους των Γραμματειακών (3 χρόνια) και Τουριστικών σπουδών (2 χρόνια). Τα τελευταία χρόνια όμως σημείωσε μία σειρά από τεράστιες επιτυχίες που οδήγησαν στη δημιουργία νέων Αξιολογημένων-πιστοποιημένων κλάδων σε επίπεδο πτυχίων στους τομείς της Διοίκησης επιχειρήσεων, των Αστυνομικών σπουδών και Εγκληματολογίας, της Λογιστικής και Χρηματοοικονομικά, της Αισθητικής και της Διοίκησης Τουριστικών μονάδων. Σε επίπεδο Ανώτερων Διπλωμάτων εκτός από την Διοίκηση Γραφείου, προσφέρονται και οι κλάδοι της Κομμωτικής και Αισθητικής. Σε επίπεδο διπλωμάτων προσφέρονται οι κλάδοι των Γραμματειακών σπουδών, της Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και του Σχεδιασμού Εσωτερικού Χώρου. Αξιοσημείωτη είναι και η πρόσφατη αναγνώριση του μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (M.B.A Master in Business Administration) που προσφέρεται από το κολέγιο. Επιπρόσθετα,  οι κτιριακές εγκαταστάσεις  μας  σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα έχουν αναβαθμιστεί, προσφέροντας ένα άνετο και σύγχρονο περιβάλλον εκμάθησης. Δικαίως μπορούμε να χαρακτηριστούμε ως η ανερχόμενη δύναμη των κολεγίων της Κύπρου. Να σημειωθεί, τέλος, ότι τα προσιτά τέλη σπουδών που προσφέρονται μαζί με τις διάφορες χορηγίες και υποτροφίες, έχουν προσελκύσει ένα μεγάλο αριθμό Κυπρίων φοιτητών.

ΕΡ: Ποια είναι η κύρια γλώσσα διδασκαλίας των μαθημάτων του κλάδου;

ΑΠ: Από τη στιγμή που η κύρια γλώσσα της Πληροφορικής και των επιχειρήσεων είναι η αγγλική, θεωρήθηκε ότι το ίδιο έπρεπε να ισχύσει και για το πρόγραμμα σπουδών του κλάδου. Αντιλαμβανόμαστε πως αυτό μπορεί να φοβίζει κάπως κάποιους πρωτοετείς, αλλά με μία σειρά μέτρων που λαμβάνονται, οι πιθανές δυσκολίες ξεπερνιούνται χωρίς σημαντικές επιπτώσεις.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αποκτήσει περισσότερες πληροφορίες για τα πιο πάνω από το έντυπο υλικό μας, την ιστοσελίδα μας, την οποία μπορεί να επισκεφθεί στη διεύθυνση http://www.cdacollege.ac.cy/  ή στον παγκύπριο αριθμό τηλεφώνου 77770232.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










135