Ανησυχίες Συνδέσμου Γονέων και Φίλων Προγράμματος Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων


ΚΥΠΕ-  Ο Σύνδεσμος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Προγράμματος Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων εκφράζει έντονες ανησυχίες για την αλλαγή της φύσης του Προγράμματος Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων (ΠΑΜΤ) από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, επισημαίνοντας ότι αυτή τη φορά θύματα δεν είναι μόνο οι μαθητές, αλλά και ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, ο οποίος, ανταποκρινόμενος στις παρακλήσεις του Συνδέσμου, πρότεινε συμβιβαστικές λύσεις.

Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα, ο Σύνδεσμος αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι έχει διαμαρτυρηθεί πολλές φορές για «τις μεθοδευμένες προσπάθειες του Πανεπιστημίου Κύπρου να αλλοιώσει εντελώς το χαρακτήρα, τη φιλοσοφία, τη μέθοδο και τεχνική που διδάσκεται στο ΠΑΜΤ», σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί ότι τα παιδιά θα «μπορούν να ελπίζουν σε ένα μέλλον στο δύσκολο και πολύ ανταγωνιστικό, παγκόσμια, πεδίο του performing».
«Το μεγάλο παράπονο του Συνδέσμου μας με το Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι ότι συμπεριφέρθηκε αλαζονικά κι εγωιστικά, διαγράφοντας τη 12χρονη ιστορία του ΠΑΜΤ και τα αποτελέσματά του. Συμπεριφέρθηκε σαν να αναδιοργάνωνε το ΠΑΜΤ από την αρχή, βάζοντας δικούς του όρους σε ένα αντικείμενο που, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Πρύτανης, τούς είναι παντελώς άγνωστο. Διέγραψαν έτσι τους όρους εντολής της Πολιτείας όταν το 2007 αποφάσιζε τη δημιουργία του ΠΑΜΤ και περιέγραφε το προφίλ τόσο του Καλλιτεχνικού Διευθυντή όσο και το αποτέλεσμα του εγχειρήματος», αναφέρει ο Σύνδεσμος.
Ο Σύνδεσμος σημειώνει ότι ο Υπουργός Παιδείας ανέλαβε να δώσει λύσεις στο πρόβλημα και «δεν παρενέβη καθόλου ‘περίεργα’».
Προσθέτει ότι «η ιδέα να λειτουργεί το ΠΑΜΤ κάτω από την εποπτεία των Μουσικών Σχολείων δεν μας βρίσκει αντίθετους, φτάνει να διατηρήσει το χαρακτήρα και την ταυτότητά του».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










254