Ανοίγει η αυλαία του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος στις 3 Ιουλίου


Θεσμοφοριάζουσες, Αγαμέμνων και Χοηφόροι, Πλούτος, Ορέστεια και Αντιγόνη ανεβαίνουν από τις 3 μέχρι τις 30 Ιουλίου, στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου, το Αρχαίο Θέατρο Κουρίου και το Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ΄, στη Λευκωσία, από πέντε θεατρικά σχήματα από Κύπρο, Γερμανία, Βέλγιο και Ελλάδα στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2016.

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση «την αυλαία της εικοστής διοργάνωσης του Φεστιβάλ θα ανοίξει στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου στις 3 Ιουλίου, η Εταιρεία Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού (ΕΘΑΛ) με τις Θεσμοφοριάζουσες του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Μηνά Τίγκιλη και σε μετάφραση Κωστή Κολώτα».
Στη συνέχεια, προστίθεται, «το Θέατρο του Κρέφελντ και Μενχενγκλάντμπαχ, το μεγαλύτερο θέατρο στην κάτω περιοχή του Ρήνου στα δυτικά της Γερμανίας, θα παρουσιάσει τις δύο τραγωδίες, Αγαμέμνων και Χοηφόροι, της αισχύλειας τριλογίας Ορέστεια σε σκηνοθεσία Ματίας Γκερτ και σε μετάφραση Πέτερ Στάιν».
Θα ακολουθήσουν η αριστοφανική κωμωδία Πλούτος από τη νεοσύστατη κυπριακή θεατρική ομάδα «Φτωχολογιά», σε σκηνοθεσία Κώστα Σιλβέστρου και η παραγωγή Ορέστεια, βασισμένη στην αισχύλεια τριλογία, από το βελγικό θεατρικό σχήμα de Roovers.
«Ο φετινός κύκλος παραστάσεων του Φεστιβάλ θα κλείσει με τη σοφόκλεια τραγωδία Αντιγόνη, μια διαχρονική κριτική στην αλαζονεία της εξουσίας, από την 5η Εποχή Τέχνης, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, σε νέα μετάφραση της Παναγιώτας Πανταζή», γράφει η ανακοίνωση.
Τα τελευταία χρόνια το φεστιβάλ βρίσκεται «σε ανοδική πορεία και η διάκρισή του με την ευρωπαϊκή αναγνώριση EFFE Label 2015-2016, ως ένα από τα καλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης, ενισχύει την καθιέρωση του ξεχωριστού αυτού θεσμού με διεθνή εμβέλεια».
Το φεστιβάλ συνδιοργανώνουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΚΚΔΙΘ) και ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού.
Αναφέρεται ακόμη ότι οι παραστάσεις του «Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2016» εντάσσονται στο επίσημο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Οργανισμού «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – ΠΑΦΟΣ 2017».
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


121