Απάντηση Προοδευτικής στο Πανεπιστήμιο Frederick


Η Προοδευτική ΚΦ με ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Με αφορμή την «απάντηση» του Πανεπιστημίου Frederick, όσον αφορά στις χθεσινές καταγγελίες μας για τη μη καταβολή επιταγών σε δικαιούχους του φοιτητικού πακέτου, φαίνεται ότι όχι μόνο δε διαψευστήκαμε, αλλά επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες μας.

Το Πανεπιστήμιο Frederick, αυτοαναιρείται στην ανακοίνωση του, αφού από τη μια αναφέρει πως ποτέ δεν αρνήθηκε να καταβάλει το φοιτητικό πακέτο και από την άλλη, πως σε δυο περιπτώσεις κάλεσε τους φοιτητές για εξέταση του θέματος των οφειλών του. Επαναλαμβάνουμε, πως το Πανεπιστήμιο δεν έχει κανένα δικαίωμα να αποφασίζει για το κρατικό φοιτητικό πακέτο. Ο ρόλος του είναι απλά διαμεσολαβητικός μεταξύ του Υπουργείου και των φοιτητών, για να διευκολύνεται η όλη διαδικασία. Τα λεφτά του φοιτητικού πακέτου απευθύνονται σε φοιτητές που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και δεν έχουν καμία σχέση με τις οφειλές που μπορεί να έχουν στο ιδ. Πανεπιστήμιο που φοιτούν. Η άρνηση καταβολής του ποσού σε δικαιούχους του φοιτητικού πακέτου, προκαλεί το αίσθημα της κοινής γνώμης, η οποία βλέπει την πλειοψηφία των νοικοκυριών να δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα.

Τέλος, θέλουμε να δηλώσουμε πως ως παράταξη δεν πράξαμε ποτέ τίποτα για χάρη εντυπωσιασμού. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα δίπλα στους φοιτητές του Frederick, στα μικρά και μεγάλα προβλήματα τους και αυτό εκτιμάτε από τους φοιτητές, αφού κάθε χρόνο αναδεικνύουν την Προοδευτική Κ.Φ. πρώτη δύναμη, με ποσοστά πέραν του 50%. Όπως δώσαμε και δίνουμε μάχες για τη μείωση των διδάκτρων, για τη δωρεάν Β’ εξεταστική, για τη δωρεάν παραχώρηση των υλικών μαθημάτων και τόσα άλλα, έτσι και τώρα θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τους φοιτητές και να βρισκόμαστε δίπλα τους σε ότι μας έχουν ανάγκη! Καλούμε όσους φοιτητές αντιμετώπισαν ή μπορεί να αντιμετωπίσουν πρόβλημα με το φοιτητικό πακέτο να επικοινωνήσουν με τους εκπροσώπους της Προοδευτικής στα Τμήματα και στις Σχολές».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










200