Απεβίωσε ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου Ιωάννης Ταϊφάκος


 Απεβίωσε τις πρώτες ώρες του Σαββάτου ο διακεκριμένος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου και Πρόεδρος του Τμήματος Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας Ιωάννης Ταϊφάκος μετά από σύντομη αλλά άνιση μάχη με την επάρατη νόσο.

Ο Ιωάννης Ταϊφάκος γεννήθηκε στο Γύθειο της Λακωνίας στις 25 Νοεμβρίου 1948, σπούδασε Κλασική Φιλολογία στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Ρώμης και Λονδίνου και ειδικεύθηκε στη Λατινική Φιλολογία. Υπηρέτησε ως Ερευνητής στο Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής και Λατινικής Γραμματείας της Ακαδημίας Αθηνών και στη συνέχεια ως Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου από το 1993 (Αναπληρωτής Καθηγητής 1993-1998 και Καθηγητής 1998-2013). Διετέλεσε επανειλημμένα Πρόεδρος του Τμήματος Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας και Κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής. Ο ίδιος και το έργο του βραβεύθηκαν από την Ακαδημία Αθηνών, από την Ιταλική Κυβέρνηση και από πλήθος άλλων φορέων.

Ο Ιωάννης Ταϊφάκος υπήρξε ένα ιδιαίτερα δραστήριο μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου με συχνές παρεμβάσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και μεγάλη προσφορά στον πνευματικό πολιτισμό και την Παιδεία της Κύπρου. Όλοι μας θα τον θυμόμαστε ως έναν ευπατρίδη που με την παρουσία του κοσμούσε την πνευματική ζωή του τόπου.

Η ειδική συνεδρία της Συγκλήτου τη Δευτέρα θα αποφασίσει τα μέτρα με τα οποία θα τιμηθεί η μνήμη του Ιωάννη Ταϊφάκου, ενώ η σημαία του Πανεπιστημίου κυματίζει μεσίστια ως την ημέρα την κηδείας του.

Η κηδεία του θα τελεσθεί την Τρίτη 9 Ιουλίου 2013 στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας  στο Στρόβολο στις 12.00 το μεσημέρι.  Της τελετής θα προΐσταται ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος Β΄.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










238