ΑΠΚ: Παρουσίαση βιβλίου στην Κύπρο με ζωντανή τηλε-συμμετοχή του κοινού «Πόθεν και πότε οι Έλληνες;»


Το Πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου και οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Θεόδωρου Γ. Γιαννόπουλου: «Πόθεν και πότε οι Έλληνες;»
Οι υπεύθυνες απαντήσεις της επιστήμης και η παρούσα κατάσταση
της έρευνας για την πρώτη αρχή του ελληνικού πολιτισμού
(Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, Ηράκλειο 2012, Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών 2013)
Το βιβλίο έχει σαν στόχο να παρουσιάσει με συστηματικό, αλλά και εύληπτο τρόπο την ιστορία της μακράς και διεθνούς επιστημονικής διερεύνησης των απαρχών του ελληνικού πολιτισμού. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα δοθεί η δυνατότητα να παρουσιαστούν και στο ενδιαφερόμενο κυπριακό κοινό οι βασικές θεωρίες που έχουν διατυπωθεί στην έρευνα για την «έλευση των Ελλήνων» και «το ινδοευρωπαϊκό ζήτημα» καθώς επίσης και να συζητηθούν πολλές ενδιαφέρουσες πτυχές της προϊστορίας του Αιγαίου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου (Φανερωμένης 86-90, Λευκωσία), την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015, ώρα 19:30. Παράλληλα, η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά και διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης του Προγράμματος «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό», δίνοντας την δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο στην Ελλάδα, στην Κύπρο και το εξωτερικό όχι μόνο να παρακολουθήσει την παρουσίαση, αλλά και να τηλε-συμμετάσχει ζωντανά στην συζήτηση που θα ακολουθήσει με ερωτήσεις και σχόλια.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο κ. Γεώργιος Δεληγιαννάκης, Επίκουρος Καθηγητής και ο συγγραφέας και επίσης μέλος του διδακτικού προσωπικού του Προγράμματος «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» κ. Θεόδωρος Γιαννόπουλος, ο οποίος θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες της θεματικής του βιβλίου στο πλαίσιο σχετικής ομιλίας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










145