Από τον Σεπτέμβριο θα λειτουργεί η Ναυτική Ακαδημία Κύπρου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας


Αρχίζει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο  η λειτουργία της Ναυτικής Ακαδημίας Κύπρου ( Cyprus Maritime Academy) του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Πρόκειται για ένα ακόμα βήμα εκπαιδευτικής πρωτοπορίας, αφού θα προσφέρονται εξειδικευμένα πιστοποιητικά, αναγνωρισμένα  από τον International Maritime Organization ( IMO ), τα οποία απαιτούνται για εργοδότηση στον τομέα  της ναυτιλίας. Θα προσφέρονται  επίσης προγράμματα  κατάρτισης, αλλά και δυνατότητες έρευνας και καινοτομίας στον τομέα  των ναυτιλιακών.

Οι σπουδές στη Ναυτική Ακαδημία  της Κύπρου, προσφέρουν  υψηλό επίπεδο  γνώσης, καθώς και ανάπτυξη δεξιοτήτων σε σχέση πάντα  με τις τεχνολογικές εξελίξεις, οι οποίες έχουν σημαντικό  ρόλο  στη ναυτική βιομηχανία.

Η Ναυτική Ακαδημία Κύπρου, θα φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Intercollege Λάρνακας, ακριβώς δίπλα  στη θάλασσα.  Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει επίσης υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με την εταιρεία Bernhard Schulte Shipmanagement ( BSM), η οποία δίνει στη Ναυτική Ακαδημία το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης των εγκαταστάσεων  του υπερσύγχρονου Ναυτικού Εκπαιδευτικού Κέντρου ( Maritime Training Centre) της BSM, που στεγάζεται στη μαρίνα Λεμεσού.

Ο δρ. Στυλιανός Μαυρομούστακος,  Εκτελεστικός Διευθυντής της Ακαδημίας, υπενθυμίζει πως η Κύπρος στην εποχή μας διατηρεί  στόλο υπό κυπριακή σημαία σχετικά μεγάλο σε σύγκριση με το μέγεθός της, που συμβάλλει  στο περίπου  7% της οικονομίας  της. « Η παγκοσμιοποίηση  έχει παράλληλα  δημιουργήσει νέες ανάγκες  για την Κυπριακή οικονομία, που έρχεται να καλύψει η Ναυτική Ακαδημία Κύπρου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας», υπογραμμίζει.

Σημειώνεται ότι παράλληλα  με τα αναγνωρισμένα  από το ΙΜΟ εξειδικευμένα  πιστοποιητικά, που θα μπορούσε κάποιος  να παρακολουθήσει στην Ακαδημία, θα μπορούσε να εγγραφεί και σε ένα από τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών, τα οποία θα προσφέρει  το Intercollege από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Ναυτική Επιστήμη, Ναυτική Μηχανολογία, Ναυτική Ηλεκτροτεχνολογία οδηγούν  στην απόκτηση της ειδικότητας Ανθυποπλοιάρχου, Τρίτου Μηχανικού και Ηλεκτροτεχνολόγου.  




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter











132