Απόφαση σταθμός της Επιτρόπου Διοικήσεως για τις Σχολές Τριτοβάθμιας


Η κ. Σαββίδου αναφέρει ότι «οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες δυνατόν να παρερμηνεύουν την εναρμονιστική νομοθεσία, καθότι σύμφωνα με αυτή, όλες οι νομίμως εγγεγραμμένες σχολές στο Μητρώο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού έχουν δικαίωμα να δέχονται και να εγγράφουν φοιτητές υπηκόους τρίτων χωρών¨ Συνεχίζοντας τονίζει ότι «η ερμηνεία που δίνει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, αποκλείει τα ιδιωτικά ιδρύματα που ιδρύθηκαν μετά τη ψήφιση του τροποποιητικού Νόμου, από του να εγγράψουν αλλοδαπούς φοιτητές και τα θέτει σε δυσμενέστερη θέση σε σχέση με αυτά που ιδρύθηκαν πριν τη ψήφιση του Νόμου»

H ηλεκτρονική μας εφημερίδα www.paideia-news.com λόγω της σοβαρότητας της απόφασης τη δημοσιεύει αυτούσια:

«Περιγραφή παραπόνου/έρευνας

1. Ο κ. Χαράλαμπος Νεοφύτου, διευθυντής και ιδιοκτήτης της Ιδιωτικής Σχολής Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Larnaca College», με επιστολή του ημερομηνίας 22 Μαρτίου 2011, μου υπέβαλε παράπονο, αναφορικά με τον τρόπο εφαρμογής της παραγράφου β (ii) του άρθρου 18Μ του περί Αλλοδαπών και Μεταναστεύσεως (Τροποποιητικού) (Αρ.2) Νόμου 184(Ι)/2007 και τους περιορισμούς που θέτει το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στο δικαίωμα των Ιδιωτικών Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που ιδρύθηκαν μετά την 31η Δεκεμβρίου 2007 (ημερ. ψήφισης του τροπ. Νόμου) να εγγράφουν αλλοδαπούς φοιτητές σε προγράμματα σπουδών τους. Το δικαίωμα αυτό, αναφέρει ο παραπονούμενος, το έχουν οι σχολές που ιδρύθηκαν πριν την 31η Δεκεμβρίου 2007.

2. Σημειώνεται ότι, το «Larnaca College», εγγράφηκε στο Μητρώο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού το Δεκέμβριο του 2010, μετά τη ψήφιση του τροποποιητικού Νόμου 184(Ι)/2007. Συνεπώς, όπως εφαρμόζεται ο Νόμος από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, δεν μπορεί να εγγράψει φοιτητές υπηκόους τρίτων χωρών στα προγράμματα σπουδών του.

3. Η τροποποίηση του περί Αλλοδαπών και Μεταναστεύσεως Νόμου, Κεφ. 105, με τον υπό αναφορά τροποποιητικό Νόμο 184(Ι)/2007, έγινε για σκοπούς εναρμόνισης με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2004/114/ΕΚ του Συμβουλίου, της 13ης Δεκεμβρίου 2004, σχετικά με τις προϋποθέσεις εισδοχής υπηκόων τρίτων χωρών με σκοπό τις σπουδές, την ανταλλαγή μαθητών, την άμισθη πρακτική άσκηση ή την εθελοντική υπηρεσία. Σύμφωνα με το άρθρο 2 της Οδηγίας, «ίδρυμα» σημαίνει «δημόσιο ή ιδιωτικό ίδρυμα αναγνωρισμένο από κράτος μέλος υποδοχής ή/και του οποίου το πρόγραμμα σπουδών είναι αναγνωρισμένο σύμφωνα με την εθνική του νομοθεσία ή τις διοικητικές του πρακτικές για τους σκοπούς που ορίζει η παρούσα οδηγία».

3.1. Όπως είναι αντιληπτό, σκοπός της Οδηγίας 2004/114/ΕΚ είναι να επιτρέπεται σε όλες τις αναγνωρισμένες από τις αρμόδιες αρχές κάθε κράτους μέλους σχολές, να δέχονται φοιτητές υπηκόους τρίτων χωρών. Όπως στο προοίμιο[1] της Οδηγίας περιγράφεται, στόχος αυτής, ήταν η ενθάρρυνση της κινητικότητας (mobility) των υπηκόων τρίτων χωρών με σκοπό τις σπουδές στα Κράτη Μέλη της Κοινότητας, καθώς και η διευκόλυνση των σπουδαστών υπηκόων τρίτων χωρών να συνεχίζουν τις σπουδές τους σε περισσότερα κράτη μέλη. Είναι επιπλέον προφανές ότι σκοπός της Οδηγίας είναι να επιτρέπεται σε όλες τις νομίμως αναγνωρισμένες από τις εθνικές αρμόδιες αρχές σχολές, να δέχονται αλλοδαπούς φοιτητές τρίτων χωρών. Τα κράτη μέλη έχουν υποχρέωση να εφαρμόζουν τις διατάξεις της Οδηγίας χωρίς διακρίσεις λόγω φύλου, φυλής, χρώματος, εθνοτικής καταγωγής, ή κοινωνικής προέλευσης, γενετικών χαρακτηριστικών, γλώσσας, θρησκείας ή πεποιθήσεων, πολιτικών φρονημάτων ή κάθε άλλης γνώμης, ιδιότητας μέλους εθνικής μειονότητας, περιουσίας, γέννησης, αναπηρίας, ηλικίας ή γενετήσιου προσανατολισμού.

4. Η επίμαχη παράγραφος (β)(ii) του άρθρου 18Μ του εναρμονιστικού Νόμου 184(Ι)/2007 προνοεί ότι:

 

« «ίδρυμα» σημαίνει δημόσιο ή ιδιωτικό ίδρυμα -

(α) το οποίο είναι:

 

  1. (i)εγγεγραμμένο κατά την ημερομηνία έναρξης της ισχύος του περί Αλλοδαπών και Μεταναστεύσεως (Τροποποιητικού) (Αρ. 2) Νόμου του 2007 ή

 

  1. (ii)αναγνωρισμένο από τη Δημοκρατία

 

ή/και

 

(β) του οποίου το πρόγραμμα σπουδών είναι:

 

(i)      εγγεγραμμένο κατά την ημερομηνία έναρξης της ισχύος του περί Αλλοδαπών και Μεταναστεύσεως (Τροποποιητικού) (Αρ. 2) Νόμου του 2007 ή

 

(ii)     αναγνωρισμένο από τη Δημοκρατία,

 

σύμφωνα με την κυπριακή νομοθεσία ή τις κυπριακές διοικητικές πράξεις, για τους σκοπούς που ορίζει ο παρών Νόμος».

 

5. Από την έρευνα προέκυψε ότι η ερμηνεία που δίνει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού[2] στην πιο πάνω παράγραφο είναι ότι, αλλοδαποί φοιτητές από τρίτες χώρες μπορούν να εγγραφούν και να φοιτήσουν σε οποιοδήποτε κλάδο σπουδών Ιδιωτικής Σχολής Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης η οποία ήταν εγγεγραμμένη στο Μητρώο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κατά την ημερομηνία ψήφισης του τροποποιητικού Νόμου 184(Ι)/2007, ανεξάρτητα από την ημερομηνία εγγραφής του κλάδου σπουδών.

 

5.1. Το δε Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης[3] του Υπουργείου Εσωτερικών ερμηνεύει την παράγραφο ότι, Ιδιωτική Σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που εγγράφηκε στο Μητρώο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού μετά τη 31η Δεκεμβρίου 2007, μπορεί να εγγράψει αλλοδαπούς φοιτητές από τρίτες χώρες, μόνο σε αξιολογημένους-πιστοποιημένους κλάδους σπουδών. Συμπεραίνει, δε, ότι τέτοιοι νέοι κλάδοι σπουδών πρέπει να είναι αναγνωρισμένοι από τη Δημοκρατία, δηλαδή πρέπει να είναι αξιολογημένοι.

 

6. Θεωρώ ότι η νομοθεσία είναι σαφής, αφού σύμφωνα με αυτή, ίδρυμα σημαίνει δημόσιο ή ιδιωτικό ίδρυμα, το οποίο είτε το ίδιο ή/και το πρόγραμμα σπουδών του είναι εγγεγραμμένο κατά την ημερομηνία έναρξης της ισχύος του περί Αλλοδαπών και Μεταναστεύσεως (Τροποποιητικού) (Αρ. 2) Νόμου του 2007 ή είναι αναγνωρισμένο από τη Δημοκρατία, σύμφωνα με την κυπριακή νομοθεσία ή τις κυπριακές διοικητικές πράξεις.

 

6.1. Έχω την άποψη ότι οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες δυνατόν να παρερμηνεύουν την εναρμονιστική νομοθεσία, καθότι σύμφωνα με αυτή, όλες οι νομίμως εγγεγραμμένες σχολές στο Μητρώο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού έχουν δικαίωμα να δέχονται και να εγγράφουν φοιτητές υπηκόους τρίτων χωρών. Η ερμηνεία που δίνει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, αποκλείει τα ιδιωτικά ιδρύματα που ιδρύθηκαν μετά τη ψήφιση του τροποποιητικού Νόμου, από του να εγγράψουν αλλοδαπούς φοιτητές και τα θέτει σε δυσμενέστερη θέση σε σχέση με αυτά που ιδρύθηκαν πριν τη ψήφιση του Νόμου. Η απαίτηση εξάλλου του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης όπως, τα προγράμματα σπουδών που πρόκειται να παρακολουθήσει ο αλλοδαπός φοιτητής είναι αξιολογημένα από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, είναι εκτός του πλαισίου της νομοθεσίας αυτής. Σημειώνω ότι, για να αξιολογηθεί ένα πρόγραμμα σπουδών θα πρέπει σε αυτό να φοιτήσουν φοιτητές. Στην προκείμενη, όμως, περίπτωση εγείρεται το ερώτημα πώς αυτό θα γίνει, δεδομένου ότι δεν παραχωρούνται άδειες για εισδοχή αλλοδαπών φοιτητών σε σχολές που ιδρύθηκαν μετά τη ψήφιση του τροποποιητικού Νόμου, ενώ οι Κύπριοι φοιτητές δεν επιθυμούν να εισαχθούν σε μη αξιολογημένα προγράμματα, διότι σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα δικαιούνται να λαμβάνουν την κρατική φοιτητική χορηγία.  

 

6.2. Αναγνωρισμένο ίδρυμα από τη Δημοκρατία, είναι το ίδρυμα το οποίο είναι νομίμως εγγεγραμμένο και πιστοποιημένο στο Μητρώο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, δυνάμει των προνοιών του περί Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νόμου του 1996 (Νόμος 67(Ι)/1996). Για την εγγραφή τέτοιων ιδρυμάτων, απαιτείται η συνδρομή σειράς προϋποθέσεων, η πλήρωση των οποίων ελέγχεται αυστηρά από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού[4]. Αυτές οι προϋποθέσεις αφορούν, τα στοιχεία του ιδιοκτήτη, την επωνυμία και την έδρα της σχολής, τις κτιριακές εγκαταστάσεις του και πιστοποιητικά έγκρισης και άδειας χρήσης αυτών, τους κλάδους σπουδών της σχολής, το σχέδιο εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας της σχολής, το σχέδιο ανάπτυξης αυτής, οι οικονομικοί πόροι ή άλλα στοιχεία τα οποία καθορίζει ο Υπουργός. Σε ότι αφορά, τις προϋποθέσεις εγγραφής των κλάδων σπουδών της σχολής, απαιτείται δήλωση κατά πόσον αυτός είναι ακαδημαϊκός ή επαγγελματικός, η διάρκεια αυτού, το αναλυτικό πρόγραμμα, οι όροι εισδοχής φοιτητών, η γλώσσα διδασκαλίας, ο τρόπος αξιολόγησης - προαγωγής και αποφοίτησης των φοιτητών, το διδακτικό προσωπικό και τα προσόντα αυτού, το ύψος των διδάκτρων ή τυχόν υποτροφίες και τύπο του πιστοποιητικού σπουδών. Η εγγραφή, δηλαδή, των ιδιωτικών ιδρυμάτων στο Μητρώο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού είναι υποχρεωτική[5]. Προκύπτει δε, από τα πιο πάνω ότι η εγγραφή γίνεται κατόπιν επαρκούς ελέγχου αυτής.

 

6.3. Αντίθετα, η αξιολόγηση κλάδου σπουδών δεν είναι υποχρεωτική. Μόνο εάν επιθυμεί ο ιδιοκτήτης της ιδιωτικής σχολής μπορεί να ζητήσει μια τέτοια αξιολόγηση[6]. Ενδεικτικά, στο άρθρο 31 του υπό αναφορά Νόμου, ορίζεται ότι «ο Ιδιοκτήτης ιδιωτικής σχολής που επιθυμεί την εκπαιδευτική αξιολόγηση – πιστοποίηση[7] οποιουδήποτε κλάδου σπουδών που προσφέρεται από τη σχολή υποβάλλει για το σκοπό αυτό αίτηση στον Υπουργό [Παιδείας και Πολιτισμού], συνοδευόμενη από το δικαίωμα εξέτασης, όπως αυτό καθορίζεται με κανονισμούς». Δεν μπορεί, ως εκ τούτου, η ύπαρξη αξιολόγησης να θεωρείται προαπαιτούμενο για να επιτραπεί η εγγραφή αλλοδαπών φοιτητών τρίτων χωρών στις σχολές που ιδρύθηκαν μετά το 2007. Αναρωτιέμαι δε, αν, όσον αφορά τις σχολές που ιδρύθηκαν πριν το 2007, υπάρχει αξιολόγηση όλων των κλάδων σπουδών τους. Εν πάση περιπτώσει, επαναλαμβάνω, η αξιολόγηση είναι δυνητική.

 

6.3.1. Εάν η κυπριακή δημοκρατία επιθυμεί να επιτρέπει την εγγραφή αλλοδαπών φοιτητών τρίτων χωρών μόνο σε αξιολογημένους κλάδους σπουδών, τότε οφείλει να τροποποιήσει τη σχετική νομοθεσία, έτσι ώστε η αξιολόγηση κλάδων σπουδών να είναι υποχρεωτική και όχι δυνητική. Πολύ φοβάμαι, όμως, ότι κάτι τέτοιο θα συνεπαγόταν υπέρμετρο κρατικό παρεμβατισμό στα της λειτουργίας της τριτοβάθμιας ιδιωτικής εκπαίδευσης.

 

7. Στη βάση των πιο πάνω, είναι η εισήγησή μου όπως το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού επανεξετάσουν το όλο θέμα υπό το πρίσμα του προβληματισμού που παρατίθεται πιο πάνω και όπως με ενημερώσουν σχετικά.

 

Ελίζα Σαββίδου

Επίτροπος Διοικήσεως»

 


[1] Παραγρ. 5,6 και 16 του Προοιμίου της Οδηγίας 2004/114/ΕΚ

[2] Με επιστολή του προς τη Διευθύντρια Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης ημερομηνίας 8 Απριλίου 2010.

[3] Με σχετική για το θέμα επιστολή του ημερομηνίας 1 Ιουνίου 2010.

[4] Άρθρο 15 του περί Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νόμου του 1996 (Νόμος 67(Ι)/1996)

[5] Άρθρα 15 και 19(3)(4) και (5) του περί Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νόμου του 1996 (Νόμος 67(Ι)/1996)

[6] Άρθρο 31 του περί Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νόμου του 1996 (Νόμος 67(Ι)/1996)

[7] Η αξιολόγηση-πιστοποίηση γίνεται από το Συμβούλιο Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης-Πιστοποίησης Κλάδων Σπουδών Ιδιωτικών Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Σ.Ε.Κ.Α.Π.)




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










226