Απονεμήθηκαν διακόσια εξήντα μεταπτυχιακά Διπλώματα από το Πανεπιστήμιο Κύπρου


Διακόσια εξήντα Mεταπτυχιακά Διπλώματα απονεμήθηκαν από το Πανεπιστήμιο Κύπρου την Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015 κατά τη διάρκεια της Τελετής Αποφοίτησης Μεταπτυχιακών Φοιτητών, η οποία έλαβε χώρα στο Αθλητικό Κέντρο στην Πανεπιστημιούπολη. Συγκεκριμένα απονεμήθηκαν 244 Μεταπτυχιακά Διπλώματα Επιπέδου Μάστερ και 16 Διδακτορικοί Τίτλοι της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, της Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών, της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών Αγωγής, της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης, της Πολυτεχνικής Σχολής και της Φιλοσοφικής Σχολής.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος χαιρέτησε την Τελετή Αποφοίτησης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η Κυβέρνηση θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν και θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια, ώστε το Πανεπιστήμιο Κύπρου να συνεχίσει να αναπτύσσεται, προάγοντας υψηλού επιπέδου διδακτικό και ερευνητικό έργο. Τόνισε, επίσης, ότι πρόθεση της Κυβέρνησης είναι «τα θέματα της Παιδείας να επηρεαστούν το ολιγότερο δυνατόν από πολιτικές περικοπών και άλλων μέτρων, γιατί στην Παιδεία επενδύουμε το μέλλον της πατρίδας μας».

«Σε μία σύγχρονη κοινωνία, που χαρακτηρίζεται από μία διαρκώς μεταβαλλόμενη οικονομική πραγματικότητα, ραγδαία τεχνολογική πρόοδο και ισχυρό ανταγωνισμό» σημείωσε «η μεταπτυχιακή εκπαίδευση καθίσταται πλέον αναπόσπαστο μέρος της Παιδείας με την ευρεία έννοια.  Θέλω να υπενθυμίσω ότι η στρατηγική μας για τα δημόσια πανεπιστήμια περιλαμβάνει, τη δημιουργία ενός νέου θεσμικού πλαισίου που να καθιστά δυνατή την προσέλκυση φοιτητών και από το εξωτερικό, ειδικά για σπουδές μεταπτυχιακού επιπέδου» κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Εκ μέρους του Προέδρου του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, χαιρετισμό απηύθυνε το μέλος του Συμβουλίου κ. Συμεών Μάτσης, ο οποίος αφού συνεχάρει τους απόφοιτους για την προσπάθειά τους και το ευδόκιμο των κόπων τους, τους ευχήθηκε επαγγελματική πρόοδο και ευτυχία. Βήμα δόθηκε και στον πρωτεύσαντα μεταπτυχιακό φοιτητή του αγγλόφωνου Προγράμματος ΜΒΑ Παναγιώτη Ευαγγέλου, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τους Καθηγητές για την καθοδήγηση και τις συμβουλές τους.

Κύριος ομιλητής στην Τελετή ήταν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, ο οποίος συγχάρηκε τους απόφοιτους για την απόκτηση του πτυχίου τους, για το οποίο, όπως τόνισε, πρέπει να νιώθουν υπερήφανοι.  

Κατά την ομιλία του με τίτλο «Το Πανεπιστήμιο του 2020: Γνώση, Έρευνα, Καινοτομία, Επιχειρηματικότητα» ο Πρύτανης ανέφερε «Εμείς εδώ δεν χτίζουμε μόνο το Πανεπιστήμιο του 2015, τόνισε ο Πρύτανης, αλλά το Πανεπιστήμιο της μετά τη λύση εποχής. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου γεωγραφικά είναι στο πιο στρατηγικό σημείο της πατρίδας μας. Εδώ χτίζουμε έναν χώρο που θα αποτελέσει το σημείο συνάντησης όλων των νέων ανθρώπων της Κύπρου. Στη Βιβλιοθήκη - Κέντρο Πληροφόρησης «Στέλιος Ιωάννου», η οποία πρόκειται να ολοκληρωθεί σε έναν ακριβώς χρόνο, θα έρχονται παιδιά από όλες τις κοινότητες της Κύπρου. Στα εργαστήριά μας θα συναντηθούν τα παιδιά όλων των κοινοτήτων, θα δουλεύουν μαζί, θα δημιουργούν μαζί και εκεί θα χτιστεί η άλλη Κύπρος.

«Στο Πανεπιστήμιο Κύπρου γνωρίζουμε πολύ καλά ότι, στο τέλος, κυρίαρχος στην Ανατολική Μεσόγειο θα είναι εκείνος που θα έχει τα καλύτερα σχολεία, τα καλύτερα πανεπιστήμια, τα καλύτερα νοσοκομεία, τα καλύτερα ερευνητικά κέντρα, τις καλύτερες υπηρεσίες και όλα αυτά, για να τα έχει κάνεις πρέπει πρώτα να έχει άριστους επιστήμονες. Για αυτό έχουμε ήδη δρομολογήσει τη δημιουργία της «Πόλης της Γνώσης». Όλες οι Σχολές (πλην του Τμήματος Αρχιτεκτονικής) θα στεγάζονται στην Πανεπιστημιούπολη και το 2020 θα μας βρει έτοιμους για ένα Πανεπιστήμιο των 10.000 φοιτητών, των 600 ακαδημαϊκών και των 2.000 νέων ερευνητών - με ευρωπαϊκά χρήματα. Δεν είναι η γιγάντωση των μεγεθών αυτή καθαυτή που συναρπάζει, αλλά το γεγονός ότι αυτό θα συμβεί εν μέσω της χειρότερης κρίσης που έχει ζήσει ο τόπος από το 1974», υπογράμμισε ο κ. Χριστοφίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το Βραβείο “E.Υ.” εις μνήμην Χρίστιας Ρωσσίδου-Σωτηρίου, τιμήθηκαν οι απόφοιτες, Ελένη Καραγιώργη, του Τμήματος Ψυχολογίας και η Μαρία Μαραντίδου, του Τμήματος Οικονομικών, οι οποίες διακρίθηκαν για τις ηγετικές τους ικανότητες, την ύπαρξη οράματος για το μέλλον και ικανότητα να επιφέρουν αλλαγές μέσω ομαδικής δράσης. Το Βραβείο Αριστείας του Ιδρύματος Sievert Larson παρέλαβε η απόφοιτη του Τμήματος Μαθηματικών και Στατιστικής, Ζωή Παπακώστα.  Η απονομή των Βραβείων έγινε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου και εκπροσώπους των δυο Οργανισμών».

 

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










106