Αποχαιρετώντας το 2018 και καλοσωρίζοντας το 2019


To 2018 μας αποχαιρέτησε τη Δευτέρα τα μεσάνυκτα δίνοντας την σκυτάλη στον επόμενο χρόνο στο 2019. Είθισται αυτές τις λιγοστές στιγμές που μας απομένουν μέχρι την υποδοχή του νέου να ευχόμαστε να φύγει ο παλιός ο χρόνος γιατί μας προκάλεσε πόνο και θλίψη και να έλθει ο νέος με ελπίδα για κάτι το καλύτερο. Δυστυχώς, όμως τα ευχολόγια δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Πάντοτε ο παλιός ο χρόνος είναι καταδικασμένος να δαιμονοποιείται και να κατηγορείται ως ένοχος για τα όσα θλιβερά και άσχημα συνέβησαν σε μας ή στον τόπο μας. Μια ιστορία που επαναλαμβάνεται από τον καιρό που ο άνθρωπος έμαθε να αποχαιρετά τον γέρο - παλιό χρόνο και να περιμένει τον καινούργιο με ευχολόγια να είναι καλύτερος. Η πραγματικότητα όμως είναι και θα παραμείνει μια. Υπεύθυνος για την πορεία που διέγραψε μέχρι σήμερα ο κάθε παλιός χρόνος, όπως και για αυτή που θα διαγράψει ο κάθε νέος χρόνος που θα ακολουθεί είναι και θα παραμείνει ο άνθρωπος με τις πράξεις του και την έλλειψη διορατικότητάς του να προλάβει ή να αποφύγει το ανεπιθύμητο. Κανένα γεγονός δεν σημειώνεται από μόνο του. Ούτε ακόμη και αυτές οι φυσικές καταστροφές.

Στον τομέα της παιδείας ευχόμαστε, ο ανθρώπινος παράγοντας να μεριμνήσει ώστε το 2019 να κυλήσει μακριά από συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις. Αυτές τις ώρες, ο κάθε άνθρωπος κοιτάζει μπροστά και διαγράφει το μέλλον του. Ο καθένας, με τον δικό του τρόπο ας δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο και παραγωγικό 2019.

To Paideia-News εύχεται στους πολυπληθείς αναγνώστες του και σε όλο τον Κυπριακό λαό, καλό και παραγωγικό Νέο Έτος 2019 με υγεία και ευτυχία, σε μια ενωμένη πατρίδα απαλλαγμενη από τον τουρκικό κατοχικο στρατό.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










167