Αυτά τα κονδύλια ζητεί το Παν. Κύπρου από τη Βουλή να αποδεσμεύσει. Η επιστολή του Πρύτανη


 Το Paideia-News παραθέτει την επιστολή του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνου Χριστοφίδη στον Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής Γεώργιο Τάσου, με την οποία ζητά αποδέσμευση κονδυλίων για άμεσες ανάγκες, μεταξύ των οποίων και η πληρωμή του ερευνητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου. Το  Paideia-News παραθέτει επίσης το κατάλογο  με όλα τα κονδύλια που το Πανεπιστήμιο Κύπρου ζητά από την Επιτροπή Παιδείας να αποδεσμεύσει.

Αναφέρει στην επιστολή του ο Πρύτανης: 

«Αίτημα νια διενέργεια δαπανών στα πλαίσια του Περί Προϋπολογισμού του Πανεπιστημίου Κύττρου του 2013 Νόμο του 2013

Σε συνέχεια της ψήφισης της Βουλής των Αντιπροσώπων σε Νόμο του πιο πάνω  Νομοσχεδίου στις 11 Ιουλίου 2013, και της αναφοράς σε αριθμό Άρθρων ότι «Ουδεμία δαπάνη δύναται να διενεργηθεί από τα άρθρα αυτά, χωρίς να εξασφαλίζεται εκ των προτέρων η γραπτή συγκατάθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας ύστερα οπό υποβολή προς αυτή σχετικού αιτήματος, το οποίο να συνοδεύεται από επαρκή και άλλα δικαιολογητικά στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτό» επισυνάπτεται αιτιολογικό διενέργειας δαπανών για τα Άρθρα στα οποία έχει ττεριληφθεί η συγκεκριμένη πρόνοια.

Σημειώνεται ότι με επιστολή του Πανεπιστημίου Κύπρου προς την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημοσίων Δαπανών ημερομηνίας 09/01/2009 (επισυνάπτεται για εύκολη αναφορά), είχε υποβληθεί ενημερωτικό σημείωμα με απάντηση σε θέματα που είχαν τεθεί στη συγκεκριμένη Επιτροπή αναφορικά με πι λειτουργία του Πανεπιστημίου Κύπρου και τη διαχείριση των πόρων του.

Ευελπιστούμε στην όσο το δυνατό συντομότερη εξέταση του αιτήματός μας, για να καταστεί εφικτή η εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου Κύπρου και η υλοποίηση των δεσμεύσεων του και των συμβατικών του υποχρεώσεων. Η αποδέσμευση των κονδυλίων μέχρι την Παρασκευή, 26/7/2013 είναι υψίστης σημασίας για να καταστεί εφικτή η απρόσκοπτη καταβολή της μισθοδοσίας των μελών του προσωπικού του Πανεπιστημίου Κύπρου, αφού σε αντίθετη περίπτωση η μισθοδοσία του προσωπικού που εργοδοτείται σε Ερευνητικό Προγράμματα, Έδρες και συγκεκριμένες Δραστηριότητες (ττ.χ. Νηπιαγωγείο) δεν θα δύναται να καταβληθεί.

Κωνσταντίνος Χριστοφίδης

Πρύτανης»

Ο κατάλογος με τα κονδύλια που το Πανεπιστήμιο Κύπρου ζητεί να αποδεσμευτούν στο πιο κάτω έγγραφο:




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










134