Αυτοί φεύγουν...


ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ*

Σαν θιασώτες βουβού κινηματογράφου που προσδοκούν το αίσιο τέλος στη μακρά ιστορία της ταινίας, έτσι και εμείς αναμένουμε την «κάθαρση» από μια, κατά τα άλλα αλλοπρόσαλλη και επικίνδυνη διακυβέρνηση. Όπως λέει και ένα λαϊκό άσμα: αυτοί που φεύγουν… κι αυτοί που μένουν. Το μόνο σίγουρο πάντως στην όλη ιστορία είναι πως αυτοί που εν τέλει μένουν, δε θα κουνήσουν μαντήλια, παρά μόνο θα πασχίζουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα ή καλύτερα τα συντρίμμια μιας παταγωδώς αποτυχημένης κυβέρνησης.

Και ενώ τα όνειρά μας έμοιαζαν να αργοσβήνουν στην κοινωνική κατάντια με πρωτοστάτη το άλλοτε «φιλολαϊκό» και «φιλο-εργατικό» κόμμα εν ονόματι ΑΚΕΛ, η δυναμική της υποψηφιότητας του Νίκου Αναστασιάδη στις επερχόμενες εκλογές του Φεβρουαρίου, μας αναπτερώνει το ηθικό και δίνει πνοή και πάλι στα όνειρά μας. Τα κατάλοιπα ωστόσο παραμένουν. Οι περγαμηνές του κομμουνισμού εν έτει 2013 αναζωπυρώθηκαν για να τρομοκρατήσουν όπως και τότε τα πλήθη, ενώ ο ίδιος ο κομμουνισμός έχει αποβιώσει προ πολλού. Φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση, πείνα, οικονομικός και πολιτικός μαρασμός, εγκληματικότητα και η λίστα προχωράει. Και το χειρότερο; Οι πολιτικές ευθύνες πεταμένες σαν σκουπίδια σε κάποιο μακρινό κάδο απορριμμάτων. Και όμως κύριοι έχετε την αποκλειστική ευθύνη. Έχετε λόγο για τον κάθε ένα πολίτη αυτού του τόπου ξεχωριστά, που υπόκειται θέλοντας και μη στα δικά σας «βασανιστήρια». Εκεί στον απόμερο σας «πύργο» μάθατε να λέτε πώς τάχατε είστε ανίδεοι, δε λάβατε γνώση της κατάστασης, ότι είστε απατημένοι σύζυγοι και ό,τι άλλο σκεφτείτε για να γλυτώσετε από την οργή του λαού. Πολιτικά έως εγκληματικά ανεύθυνοι είναι όμως η σωστή ορολογία και οι λάθος χειρισμοί σας οδήγησαν με γεωμετρική πρόοδο την οικονομία του τόπου σε ατέρμονο αδιέξοδο. «Δεν αναμένατε..» Υπήρξατε η αιτία οικογένειες να ξεκληριστούν και ο λαός να βυθιστεί στο πένθος. «Δεν ξέρατε…» Ο κόσμος πλέον χόρτασε από τα ψεύτικα παραμύθια και τις κούφιες δημαγωγίες σας. Έχει απογοητευτεί σφόδρα και τώρα αναζητά μια σπίθα δικαίωσης, μια λύση εδώ και τώρα.

Μέρα με τη μέρα, σαν στυγεροί δολοφόνοι απομακρύνεστε από τη σκηνή του εγκλήματος. Οι τσέπες σας όμως γέμισαν με τα λεφτά (από τις θέσεις που πήρατε) του απλού εργαζόμενου λαού του κοινώς φορολογούμενου πολίτη, αυτού για τον οποίο δήθεν μεριμνάτε, ενώ στο φευγιό σας φροντίσατε να χύσετε σταγόνες από κροκοδείλια δάκρυα έτσι για το άλλοθι του δράστη. «Συμπονέσατε…»

Βρεθήκαμε με δεμένα χέρια προ μνημονίου και σαν καμπάνια τι μας δηλώσατε; Οι αγορές της υφηλίου τίθενται όμηροι των κλεφταράδων. Και δε μας λέτε ρε μπαγάσες. Μήπως θα μας δώσετε εσείς τα λεφτά από το ταμείο του «ιερού κόμματος» για να ξελασπώσουμε; Μπα!! Χλωμό. Άστε λοιπόν τις λύσεις για προχωρημένα μαθηματικά στα έξυπνα μυαλά, αυτά που δε φοβούνται να αντιμετωπίσουν την αλήθεια και να πολεμήσουν τα καρκινώματα με κάθε εφικτό μέσο.

Για υπενθυμίστε μου λιγάκι λοιπόν κύριοι των ιδεών, ο κομμουνισμός, όπως εσείς τον πρεσβεύετε, δεν αναφέρει κάπου για εργασιακά δικαιώματα των πολιτών; Για να ακριβολογούμε, η όλη έννοια του κομμουνισμού, τον οποίον εμφανώς έχετε μελετήσει και γνωρίζετε εκτενώς, περιστρέφεται γύρω από την έννοια του προλετάριου, δηλαδή του εργάτη. Ενόσω βρισκόσασταν στην κυβέρνηση τι κάνατε για τον εργάτη; Τι απέγινε τελικά ο εργάτης; Σαν γνήσιοι κομμουνιστές (εδώ γελάμε), προεκλογικά διατυμπανίζατε ότι τα εργασιακά κεκτημένα θα παραμείνουν ανέπαφα, θα διατηρηθούν και όπου ενδείκνυται θα επεκταθούν. Τώρα όμως χωρίς την όποια διαβούλευση, χωρίς καν μια δεύτερη σκέψη τα κόβετε. Ακούσαμε για εξασφάλιση 13ου μισθού κατά το μνημόνιο, επίτευγμα της δικής σας επέμβασης. Και όλοι οι υπόλοιποι μηνιαίοι μισθοί;; Ο 11ος και ο 12ος που πήγαν; Η ανεργία μέρα με τη μέρα αυξάνεται και οι μισθοί μειώνονται σε σημείο εξευτελισμού. Άλλοι κλέβουν για να ζήσουν και άλλοι ζητιανεύουν για να φάνε, την ίδια ώρα που εσείς οικειοποιείστε με υπερηφάνεια τον κόπο κάποιων άλλων.

Αφήσατε τον κοινωνικό ιστό να καταρρεύσει, την Τρόικα να μετατρέπεται σε κυρίαρχο του κράτους και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σαν άλλη νοικοκυρά σε απόγνωση, να κλαψουρίζει καταδιωκόμενος από τα φαντάσματα των εθνικιστών, της ΕΟΚΑ, του πραξικοπήματος και της Διεθνούς συνομωσίας απέναντι στο θεάρεστο έργο του.

 Δεν είμαστε κλέφτες, τεμπέληδες ή διεφθαρμένοι. Σαν περίφημοι λαοπλάνοι ξεγελάσατε κάποτε μια μερίδα ικανή να σας «ενθρονίσει» στην εξουσία. Και τώρα αυτή η μερίδα μετανιώνει οικτρά το λάθος που έκανε να πιστέψει σε άτομα, που στην τελική αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων σε σημείο να αναρωτιέστε αν όλα αυτά τα έκαναν εσκεμμένα. Έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης σε ανθρώπους ερωτευμένους με την εξουσία, που έδιναν τα πάντα γι’ αυτή. Πλανήθηκαν από τη μέθη τέτοιων ανθρώπων να ηγηθούν του πηδαλίου του κράτους, αγνοώντας τις παρωχημένες ιδέες τους προσαρτημένες σε κομματικά στεγανά. Ξεγελάστηκαν από το πάθος τους. Τυφλώθηκαν, μα στο τέλος κατέληξαν έρμαια στα χέρια τέτοιων ανθρώπων, που έμαθαν απλά να προσκυνούν επιβεβλημένα είδωλα, αποποιούμενοι κάθε μορφή ιστορικής καταβολής τους.

Στις 17 του Φεβράρη η Κύπρος γυρίζει σελίδα και ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ στο ΜΕΛΛΟΝ. Ο Κυπριακός Ελληνισμός, θα βρεθεί και πάλι στο προσκήνιο. Ο Κυπριακός Ελληνισμός πρωταγωνιστεί… Η επιλογή είναι μία και ακούει στο όνομα Νίκος Αναστασιάδης. Για μια δυναμική ηγεσία, για μια Κύπρο πρωτοπόρα για εμάς και τα παιδιά μας…

*Υπεύθυνος Τύπου Φ.Π.Κ Πρωτοπορίας Ρεθύμνου




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










123