Αυτοί πότε θα λογοδοτήσουν;


ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΚΑΡΑΜΑΝΟΥ*   

Εδώ και καιρό ακούμε από τη μια τους Κυβερνόντες να λένε ότι πρέπει να εφαρμόσουμε με ταχύτατους ρυθμούς το Μνημόνιο και από την άλλη ακούμε στελέχη του Συναγερμού να λένε ότι πρέπει να απεμπλακούμε το συντομότερο δυνατό από το Μνημόνιο. Τελικά τι να πιστέψουμε; Αυτά που λέει η κυβέρνηση ή ο Συναγερμός; Και μέσα σε όλη αυτή τη σύγχυση διερωτόμαστε αν υπάρχει αντικειμενική δημοσιογραφία. Για ποια διερευνητική δημοσιογραφία μιλάμε; Γι’ αυτή που θεωρεί σκάνδαλο ότι ο κοσμάκης έπαιρνε 500 ή 1000 ευρώ γιατί δεν είχε κυριολεκτικά να φάει ή για τις τράπεζες και εκείνων που έπαιρναν εκατομμύρια ή δισεκατομμύρια χωρίς διασφαλίσεις. Θεωρούμε σκάνδαλο αυτό που 3,4 δις ο κ. Αναστασιάδης ξεπούλησε τις κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα έναντι του ποσού των 524 εκ. ευρώ ή όχι; Θα λογοδοτήσουν αυτοί που αποδέχτηκαν μια τέτοια εκτρωματική συμφωνία; Πότε θα ασχοληθείτε με αυτούς τους ολιγάρχες, τα μονοπώλια, τους κλεφταράδες που κατασπάραξα τα λεφτά του λαού. Αν υπήρχε αντικειμενική δημοσιογραφία τότε κάποιοι θα έλεγαν αυτό που δήλωσε η κ. Λαγκάρντ, που συνειδητά απέκρυψαν «Η Κύπρος πρέπει να πάρει επιπρόσθετα μέτρα τις τάξεως των 900 εκ ευρώ». Άραγε τι σημαίνει αυτό; Περαιτέρω μειώσεις μισθών, απολύσεις, βάθεμα της ύφεσης, αύξηση της ανεργίας, περαιτέρω μείωση του βιοτικού επιπέδου της χώρας. Αυτό σημαίνει ότι οδηγούμαστε στην καταστροφή και αστέ τους Κυβερνόντες να μιλάνε για επανεκκίνηση της οικονομίας.

Ο λαός έχει κουραστεί αυτή την επιλεκτική προσέγγιση και πόσο μάλλον αυτούς που εξυπηρετούν πολιτικά ή οικονομικά συμφέροντα εις βάρος του λαού. Ο λαός βαρέθηκε το να του χαϊδεύουν τα αυτιά και να τον κοροϊδεύουν. Οι μάσκες καθημερινά πέφτουν, όταν πραγματικά θέλει κανείς να δει πιο μακριά από τη μύτη του. Πόσες σκοπιμότητες και πόσα ψεύδη να ακούσουμε τελικά. Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους: 27 εκ. άνεργοι στην Ε.Ε, 112 εκ. ζουν στην Ευρώπη κάτω από το όριο της φτώχιας, 73 εκ. Ευρωπαίοι συμπολίτες μας είναι αναλφάβητοι. Στην Κύπρο το 1/3 στους νέους θέλει να μεταναστεύσει στο εξωτερικό και οι 71 χιλιάδες είναι άνεργοι. Δυστυχώς κύριοι, οι αριθμοί δεν πρόκειται να ευημερήσουν γιατί πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι που τους οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στη μιζέρια, στη πείνα και τη δυστυχία.

Τα πράγματα θα γίνονται τρισχειρότερα καθημερινά. Το μνημόνιο δεν αποτελεί επιλογή και δεν είναι μονόδρομος. Αφήστε επιτέλους τις επικοινωνιακές φανφάρες και την «επανεκκίνηση» της οικονομίας γιατί δεν είναι με αυτές τις πολιτικές και ενέργειες που επιλύονται τα προβλήματα. Αν συνεχίσετε με αυτό το βιολί θα χάσουμε μια ολόκληρη γενιά και μάλιστα τη δική μας γενιά την οποία υποδουλώνετε στα αρπακτικά της Τρόικα.

Εμείς δεν πρόκειται να διστάσουμε και δεν θα φοβηθούμε στα άγρια γεράκια της Τρόικα σε αυτά τα εκβιαστικά διλλήματα που θα έρχονται κάθε λίγο και λιγάκι ενώπιον μας. Απορρίπτουμε κάθε δίλλημα που αναγκάζει τον Κυπριακό λαό να διαλέξει σε δύο κακά, ανάμεσα στο λεγόμενο μεγαλύτερο ή μικρότερο κακό. Αν θέλουμε προοπτική ας την καθορίσουμε εμείς. Δεν μας σώζει η υποταγή. Η επίθεση είναι ολομέτωπη και παγκόσμια και στραγγαλίζει όλες τις χώρες. Στην δική μας περίπτωση όμως τα κριτήρια των ισχυρών της γης είναι και πολιτικά. Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι πίσω από κάποια μυαλά υπάρχουν σχέδια για το Κυπριακό και τον έλεγχο του φυσικού πλούτου της Κύπρου.

Είτε αρέσει κάποιους, είτε όχι, θα σηκώνουμε καθημερινά ανάστημα, στην εκμετάλλευση, στην αδικία, στη καταπίεση, στη πλύση εγκεφάλου.

*Γενικός Γραμματέας ΕΔΟΝ

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










163