Βιβλίο Ανδρ. Καπαρδή-D.Farrington «H Ψυχολογία του Εγκλήματος, της Αστυνόμευσης και των Δικαστηρίων»


  Το βιβλίο με τίτλο «H Ψυχολογία του Εγκλήματος, της Αστυνόμευσης  και των Δικαστηρίων- The Psychology of Crime, Policing and the Courts», το οποίο έχουν επιμεληθεί οι Καθηγητές Ανδρέας Καπαρδής (Πανεπιστήμιο Κύπρου) και David Farrington (Cambridge University) και που εκδόθηκε από τον οίκο Routledge στο Λονδίνο και στην Νέα Υόρκη, το 2016 , θα παρουσιαστεί επίσημα στην Κύπρο, την Τρίτη, 4 Απριλίου 2017.

Τα Τμήματα Νομικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Σύνδεσμος Εγκληματολογίας Κύπρου και ο Σύνδεσμος Αποφοίτων του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ προσκαλούν το κοινό στην επίσημη παρουσίαση του πρόσφατου βιβλίου των Καθηγητών Ανδρέα Καπαρδή (Τμήμα Νομικής, Πανεπιστήμιο Κύπρου) και του Επίτιμου Καθηγητή David Farrington (Ινστιτούτο Εγκληματολογίας του  Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ με τίτλο H Ψυχολογία του Εγκλήματος, της Αστυνόμευσης  και των Δικαστηρίων- The Psychology of Crime, Policing and the Courts.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 4 Απριλίου 2017, και ώρα 19:00 στην Αίθουσα Β108, Κτίριο Συμβουλίου – Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης»,  στην Πανεπιστημιούπολη, Πανεπιστήμιο Κύπρου (Λεωφ. Πανεπιστημίου 1, Αγλαντζιά) Την εκδήλωση που τελεί υπό την αιγίδα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής, θα χαιρετήσουν, ο Γενικός Εισαγγελέας κ. Κώστας Κληρίδης και ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου και το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Δικαστηρίου,  Δικαστής  Νικόλας Σάντης.

Σύντομη περιγραφή του βιβλίου

Το βιβλίο αποτελείται από τρία μέρη και δώδεκα κεφάλαια. Το πρώτο μέρος επικεντρώνεται στη αντικοινωνική και εγκληματική συμπεριφορά με αναφορά στην πρόβλεψη της εγκληματικότητας μετά από δύο γενεές και την σημασία της οικογένειας, την εφηβική εγκληματικότητα στην Γερμανία, τους παράγοντες υψηλού κινδύνου μεταξύ ανηλίκων εκφοβιστών (bullies) που προφητεύουν μία βίαιη καριέρα στο έγκλημα, τον εκφοβισμό στο διαδίκτυο, την πρόβλεψη της βίαιης συμπεριφοράς και, επίσης, στον εγκληματία με αντικοινωνική προσωπικότητα. Ο αστυνομικός και η ανίχνευση του ψέματος είναι το αντικείμενο του δεύτερου μέρους με αναφορά στις μεθόδους ανάκρισης που χρησιμοποιεί η αστυνομία στις ΗΠΑ, τις συνεντεύξεις σεξουαλικά κακοποιημένων παιδιών από αστυνομικούς ανακριτές και τον ανιχνευτή ψέματος. Το τρίτο μέρος επικεντρώνεται στα δικαστήρια και στην επιβολή ποινών με αναφορά στην καταδίκη αθώων, το σύστημα ενόρκων της Αγγλίας, τους εξωνομικούς παράγοντες που επηρεάζουν τη επιβολή της ποινής και, τέλος, την επιβολή ποινών στην Αγγλία.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










241