Βιβλιοπρόταση: Εσύ μπορείς να ζήσεις με τις μισές σου ρίζες;


ΤΗΣ ΔΡΟΣ ΑΡΙΣΤΟΝΙΚΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ-ΤΡΥΦΩΝΙΔΟΥ*

Έχω γνωρίζει κάτι παιδιά που με κοιτούσαν με κενό βλέμμα καθώς μέσα τους φώλιαζε η σύγχυση, το μπέρδεμα, το δηλητήριο που τους πότισε ο Αποξενωτής γονιός τους. Αυτά τα παιδιά βίωναν σύγκρουση αφοσίωσης. Τι είναι η σύγκρουση αφοσίωσης;

Σύγκρουση αφοσίωσης βιώνει ένα παιδί όταν αισθάνεται ότι πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο ανθρώπους και να διατηρήσει σχέση με έναν από αυτούς αντί και με τους δύο, λόγω του ανταγωνισμού μεταξύ τους.

Αν το παιδί εμπλέκεται σε σύγκρουση αφοσίωσης ισχυρίζεται επανειλημμένως ότι τα αρνητικά του συναισθήματα που νιώθει για τον αποξενωμένο γονιό του είναι πέρα για πέρα δικά του και ότι δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τον αποξενωτή γονιό κάτι που ονομάζεται το φαινόμενο του ανεξάρτητου στοχαστή!

Γι αυτά τα παιδιά και για τους γονείς τους, τους εκπαιδευτικούς και τους ειδικούς έχω γράψει αυτό το παραμύθι. Το παραμύθι αυτό εμπεριέχει ασκήσεις και δραστηριότητες για τα παιδιά καθώς και μια πλούσια και ευφάνταστη εικονογράφηση από την ταλαντούχα εικονογράφο Εμμανουέλα Κακαβιά.

<Οι γονείς μας είναι οι ρίζες μας. Όσο πιο βαθιά είναι η σχέση

μας τόσο πιο χαρούμενοι είμαστε. Υπάρχουν παιδιά που δεν

έχουν καλή σχέση με τους γονείς τους.

Εσύ τι σχέση έχεις με τους γονείς σου;

Με αυτή την ιστορία θα μάθεις πώς θα κάνεις τη σχέση σου

με τους γονείς σου καλύτερη.

Ακολούθησε τη σκέψη του Ανέστη και της μαγικής Ροδιάς του>.

Για παραγγελίες στην Κύπρο:

Εδώ: http://www.theklapetridou.com/category/books/




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










388