CIIM: Αναπαραγωγή ατεκμηρίωτων και συκοφαντικών πληροφοριών σε σχέση με μαθήματα για το ΝΣΔΕ


«Το CIIM δεν είχε απολύτως καμία σχέση και εμπλοκή, με τις εξετάσεις για τους διορισμούς στη δημόσια εκπαίδευση» 

Με έκπληξή μας είδαμε μερίδα του τύπου να προβαίνει σε δημοσίευση, μετάδοση, και αναπαραγωγή ατεκμηρίωτων και συκοφαντικών πληροφοριών σχετικά με το CIIM – The Cyprus International Institute of Management. Σε απάντηση των εν λόγω δημοσιευμάτων, το CIIM δηλώνει τα ακόλουθα:

  1. Το CIIM δεν είχε απολύτως καμία σχέση και εμπλοκή, με τις εξετάσεις για τους διορισμούς στη δημόσια εκπαίδευση. 
  2. Τo CIIM προσφέρει εδώ και 10 χρόνια το Μεταπτυχιακό στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση, το οποίο διδάσκεται εν μέρει από επισκέπτες καθηγητές από την Κύπρο και το εξωτερικό, όπως και όλα τα προγράμματα  της Σχολής, για πάνω από 27 χρόνια. Όλοι οι διδάσκοντες στα ακαδημαϊκά προγράμματα του CIIM επιλέγονται με βάση τις διεθνείς πρακτικές και με μοναδικά κριτήρια την έρευνα και την  ακαδημαϊκή τους αριστεία. Οι επισκέπτες καθηγητές διδάσκουν 3-10 ημέρες το χρόνο και η εργασία τους δηλώνεται ανελλιπώς στα στοιχεία που υποβάλλονται στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Η τελευταία ενημέρωση έγινε με την υποβολή του Καταλόγου Διδακτικού Προσωπικού ΙΣΤΕ, στις 30/10/2017 για το παράρτημα της Λευκωσίας και στην 1/11/2017 για το παράρτημα της Λεμεσού.
  3. Οι επισκέπτες καθηγητές δεν έχουν ουδεμία άλλη σχέση με τη Σχολή και δεν θεωρούνται εργοδοτούμενοι του CIIM. Εάν ο εργοδότης τους απαιτεί τη λήψη άδειας  αυτό είναι κάτι που αφορά στους εκπαιδευτικούς και στον εκάστοτε εργοδότη τους και σε καμία περίπτωση το CIIM. Αυτό γίνεται παντού στον κόσμο, αυτή είναι η διεθνής πρακτική.
  4. Το  Executive Education Centre του CIIM,  που δεν σχετίζεται με το  Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση, προσέφερε κατά την περίοδο Ιουνίου – Σεπτεμβρίου, 2017 μαθήματα ενδυνάμωσης σε αδιόριστους αποφοίτους μας, κάτι που ζήτησαν οι ίδιοι για να προετοιμαστούν καλύτερα για τις εξετάσεις. Τα μαθήματα τα οποία ήταν ανοιχτά για όλους, δίδαξαν, πέραν της συντονίστριας, έξι εκπαιδευτικοί ως ακολούθως: δύο συμβασιούχοι, ένας συνταξιούχος, ένας μη εκπαιδευτικός ψυχολόγος, ένας εκπαιδευτικός με άδεια  του Υπουργείου Παιδείας και ένας εθελοντής εκπαιδευτικός, χωρίς αμοιβή, που παρουσίασε τα ερευνητικά του ευρήματα. Τα μαθήματα αυτά παρακολούθησαν συνολικά 66 άτομα, από τους 5,000 υποψήφιους που παρακάθησαν τις εξετάσεις του Νέου Συστήματος Διορισμών στην Εκπαίδευση. Απολύτως ουδεμία επικοινωνία ή σχέση δεν υπήρξε μεταξύ των διδασκόντων, της συντονίστριας, της διεύθυνσης του Executive Education Centre ή της διεύθυνσης του CIIM, με τις εξετάσεις του Υπουργείου Παιδείας.
  5. Τον Οκτώβριο του 2017, και όταν τα πιο πάνω σεμινάρια ενδυνάμωσης είχαν ήδη τελειώσει, το CIIM στα πλαίσια της κοινωνικής του ευθύνης και προσφοράς, κάλεσε με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με υπενθύμιση SMS (30/10/2017), τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς  σε ανοικτή  συζήτηση για το μέλλον τους, προσφέροντάς τους αφιλοκερδώς συμβουλές για παρεμφερή επαγγέλματα απασχόλησης, για δημιουργία δικής τους εργασίας ή και επιχείρησης, όπως και ειδική προσφορά για όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα της Σχολής, συμπεριλαμβανομένου και του Μεταπτυχιακού στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση, για όσους συνεχίζουν να ενδιαφέρονται για την εκπαίδευση. Ουδεμία αναφορά ή προσφορά έγινε όσον αφορά στα σεμινάρια που προσφέρθηκαν για τους διορισίμους τα οποία είχαν άλλωστε τελειώσει το Σεπτέμβριο, 2017. Δυστυχώς αντί επαίνου για την ανιδιοτελή αυτή συνεισφορά, δεχθήκαμε ανυπόστατες και κακόβουλες επιθέσεις.
  6. Επισημαίνεται ότι το CIIM είναι ένα μη κερδοσκοπικό ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα που διακρίνεται διεθνώς, όχι μόνο για την ακαδημαϊκή του αριστεία και την καταξίωση των αποφοίτων του, αλλά και για τις ηθικές του αξίες και αρχές, καθώς και για την κοινωνική του ευθύνη και προσφορά τα τελευταία 27 χρόνια, χωρίς την παραμικρή αιχμή ή σκιά.

Το CIIM αποδίδει τα διαδιδόμενα σε κακοπροαίρετη παραπληροφόρηση και προβαίνει σε αυτή την ανακοίνωση τύπου για την αποκατάσταση της αλήθειας. Είναι, βέβαια, άξιον απορίας που το συγκεκριμένο θέμα εγείρεται λίγες μόνο μέρες μετά τις διεθνείς διακρίσεις που κατέκτησε το CIIM, οι οποίες το αναδεικνύουν ως την καλύτερη ανώτατη σχολή διοίκησης και ηγεσίας στη Κύπρο και ανάμεσα στις καλύτερες στην Ευρώπη.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










40