CIIM: Η τεχνολογία Blockchain έρχεται στην Κύπρο


    Οι εφαρμογές της τεχνολογίας Blockchain είναι γεγονός και στην Κύπρο χάρη στο Cyprus Blockchain Technologies Ltd, το οποίο παρουσίασε το πλάνο και την αποστολή του στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Κύπρου, την Τρίτη 24 Οκτωβρίου για τον εορτασμό της επίσημης έναρξης των δραστηριοτήτων του.

Το Cyprus Blockchain Technologies Ltd. είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος ιδρύθηκε μέσα από τη συνεργασία του CIIM και του  University College London Centre for Blockchain Technologies (UCL CBT) και στον οποίο συμμετέχουν τοπικές ρυθμιστικές αρχές, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τράπεζες, τεχνολογικές ενώσεις και άλλοι οργανισμοί.

Στόχος της πρωτοποριακής αυτής πρωτοβουλίας είναι τόσο η έρευνα, όσο και η διάδοση της γνώσης γύρω από την τεχνολογία Blockchain και τις εφαρμογές της, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα από working sessions στα οποία συμμετέχουν επιφανείς ακαδημαϊκοί και καταξιωμένοι επαγγελματίες από όλον τον κόσμο. Επίσης βασικός σκοπός είναι να φέρει πιο κοντά ομάδες, οργανισμούς και επιχειρηματίες οι οποίοι θα ήθελαν να μάθουν και να εκπαιδευτούν στην συγκεκριμένη τεχνολογία.

Την εκδήλωση άνοιξε η κα. Γεωργία Τσίτσα, Marketing Manager του CIIM, σηματοδοτώντας παράλληλα και την έναρξη των διαδικασιών του Cyprus Blockchain Technologies Ltd. Από την πλευρά του, ο Δρ. Γιώργος Θεοχαρίδης, καθηγητής του CIIM, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, ενώ ο Δρ. Θεοδόσης Μουρούζης, καθηγητής του CIIM και ερευνητικός συνεργάτης στο UCL CBT, αναφέρθηκε εκτενώς στον τρόπο λειτουργίας του Blockchain και ανέλυσε τις επιμέρους εφαρμογές του καθώς και το σκοπό σύστασης του οργανισμού. Κύριος ομιλητής κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν ο Dr. Geoffrey Goodell, Αναπληρωτής Διευθυντής του UCL Center for Blockchain Technologies, ο οποίος εμβάθυνε ακόμη περισσότερο σε συγκεκριμένες πτυχές της τεχνολογίας Blockchain και έδωσε καθημερινά παραδείγματα για το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν networking events, στα οποία οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τις προκλήσεις της ψηφιακής εποχής.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










51