CIIM: Μust προορισμός για εργαζόμενους που θέλουν μεταπτυχιακές σπουδές


Ανακοίνωση του CIIM αναφέρει:

"Tου CIIM – Cyprus International Institute of Management, το καινοτόμο διεθνές Business school και το μόνο μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Κύπρο, το 1990 εφάρμοσε το modular system, ένα καινοτόμο σύστημα παρακολούθησης. Το modular system επιτρέπει στο φοιτητή/τρια να διαμορφώσει τον τρόπο φοίτησης του σύμφωνα με τις ανάγκες του και τις άλλες υποχρεώσεις του.

Με αυτοτελείς ενότητες, πλην κάποιων εξαιρέσεων μαθημάτων που έχουν προ-απαιτούμενα, το κάθε μάθημα  στο CIIM είναι αυτοτελές και διδάσκεται σε μια ενότητα που διαρκεί 5-8 μέρες. Το σύστημα, αυτό επιτρέπει σε εργαζόμενους και οικογενειάρχες να ρυθμίζουν τη φοίτηση τους ανάλογα με τις προσωπικές και επαγγελματικές τους υποχρεώσεις. 

Τα μαθήματα διεξάγονται για μία εβδομάδα Δευτέρα με Παρασκευή από τις 6:30μμ  - 10:00μμ  και ανάλογα με τις πιστωτικές μονάδες του κάθε μαθήματος επεκτείνεται και τα Σάββατα 9:00 – 5:00μμ ενώ αν το μάθημα έχει περισσότερες πιστωτικές μονάδες μπορεί να ολοκληρωθεί την Κυριακή ή ένα δεύτερο Σάββατο. Μετά το πέρας των μαθημάτων, δίνονται στους φοιτητές 8-10 μέρες για τις τελικές εξετάσεις ή ένας μήνας για τη τελική την τελική εργασία.   

Λόγω του συγκεκριμένου συστήματος, το CIIM διαθέτει εισδοχές ολόχρονα χωρίς να περιμένει ο υποψήφιος τα συνήθη εξάμηνα για να εγγραφεί και να φοιτήσει. Η διάρκεια φοίτησης των προγραμμάτων ΜΒΑ και ΜPSM – Master of Public Sector Management, είναι ενάμιση χρόνος για την ταχύρρυθμη φοίτηση, ενώ υπάρχει η επιλογή για τη μερική φοίτηση και να συμπληρώσει τις σπουδές του σε δύο έως τρία χρόνια. Για τα μεταπτυχιακά προγράμματα, στα Χρηματοοικονομικά, Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΜ – MSc Business Management) καθώς και για την Εκπαιδευτική Ηγεσία & Διοίκηση, δίνεται η δυνατότητα ολοκλήρωσης της φοίτησης σ ένα χρόνο ή με μερική φοίτηση έως και τα δύο χρόνια.

Όμως ο κυριότερος λόγος γιατί το CIIM είναι must προορισμός για εργαζόμενους που θέλουν μεταπτυχιακές σπουδές είναι  η ωφέλεια που θα δουν πολύ σύντομα στη  δουλειά τους λόγω των πρακτικών γνώσεων που αποκτούν σε διάστημα ημερών και που θα μπορούν να τις εφαρμόσουν άμεσα στη δουλειά τους. Υπάρχει μια αμφίδρομη ροή μεταξύ γραφείου και τάξης: προβλήματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι  φοιτητές την ημέρα στη δουλειά τους τα φέρνουν στη τάξη το βράδυ για συζήτηση και επίλυση. Καινούριες γνώσεις, δεξιότητες και πρακτικές που μαθαίνουν στη τάξη το βράδυ μεταφέρονται και εφαρμόζονται στο χώρο της εργασίας την επομένη. Πέραν τούτου οι μεταπτυχιακές σπουδές στο  CIIM είναι ένας πολύ αποτελεσματικός επιταχυντής επαγγελματικής ανέλιξης των εργαζομένων, είτε είναι υπάλληλοι είτε αυτό-εργοδοτούμενοι, όπως αποδεικνύεται από την καταξίωση των πέραν των 2,500 αποφοίτων του στα  28 χρόνια της λειτουργίας του. Για περισσότερες πληροφορίες στο www.ciim.ac.cy"




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










43