Δεν αλλάζει το σύστημα δανειοδότησης για καταβολή των διδάκτρων στα βρετανικά πανεπιστήμια


Ο φοιτητής δανείζεται το σχετικό ποσό από χρηματοδοτικό οργανισμό και αρχίζει να καταβάλλει τις σχετικές δόσεις μόνο  όταν, ως απόφοιτος, βρει εργασία  και ο μισθός του είναι πάνω από 21.000 λίρες.  Σε περίπτωση που ο φοιτητής, δε βρει εργασία ή  αν ο μισθός του δεν υπερβαίνει το ποσό των 21.000 ευρώ  δεν καταβάλλει οποιαδήποτε δόση και όταν συμπληρώσει τα 51 του χρόνια το δάνειο διαγράφεται ως υποχρέωση  αποπληρωμής από τον χρεώστη και σε τοιαύτη περίπτωση το δάνειο το αποπληρώνει η βρετανική Κυβέρνηση.

Όταν ο χρεώστης έχει μισθό  πάνω από 21.000 αγγλικές λίρες, θα καταβάλλει  9%   για το ποσό πέραν των 21.000 αγγλικών λιρών.  Σε περίπτωση που ο μισθός μειώνεται στις 21.000 ευρώ  αίρεται η υποχρέωση του χρεώστη να καταβάλλει οποιεσδήποτε δόσεις.

Τις λεπτομέρειες αυτές έδωσε ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ , Eric Thomas ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της Μεγάλης Βρετανίας να δεχθούν  ακόμη περισσοτέρους φοιτητές  από χώρες  της Ευρωπαϊκής Ένωσης  αλλά και άλλες χώρες του εξωτερικού.

Τώρα , το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι  η δεύτερη χώρα στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ, με τον μεγαλύτερο αριθμό  ξένων φοιτητών και αν ληφθεί υπόψη η πληθυσμιακή αναλογία, πρέπει να θεωρείται η πρώτη. Σύμφωνα με συμπληρωματικά στοιχεία από την Κεντρική Διοίκηση των Βρετανικών Πανεπιστημίων, οι Κύπριοι φοιτητές που φοιτούν στα Βρετανικά Πανεπιστήμια κατά τα τελευταία χρόνια είναι γύρω στις έντεκα χιλιάδες. Ο αριθμός των ξένων φοιτητών στα βρετανικά πανεπιστήμια κατά το ακαδημαϊκό έτος 2010 - 2011 ξεπέρασε τα δύο εκατομμύρια.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.




Newsletter










205