Δεύτερη ( Β’) και Τρίτη ( Γ’) Κατανομή Θέσεων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου για το 2013-2014


Η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας (ΥΣΦΜ) του Πανεπιστημίου Κύπρου, ανακοινώνει ότι όσοι ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν θέση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου μέσω  της Β΄ Κατανομής, θα πρέπει να υποβάλουν δήλωση ενδιαφέροντος τη Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013 ή την Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013 από τις 8:30π.μ. - 1:00μ.μ., είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου, στο ισόγειο του Κτιρίου Αναστάσιος Γ. Λεβέντης στην Πανεπιστημιούπολη, περιοχή Αθαλάσσας, ανατολικά του δρόμου Αγλαντζιάς-Γερίου στη Λευκωσία.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν:

  1. Όσοι και όσες έχουν παρακαθίσει στις Παγκύπριες Εξετάσεις του 2013 και είναι έτοιμοι να φοιτήσουν το Σεπτέμβριο του 2013.
  2. Οι άρρενες υποψήφιοι οι οποίοι:

(α) αναμένεται να ολοκληρώσουν τη στρατιωτική τους θητεία πριν το Σεπτέμβριο 2013,

(β) έχουν παρακαθίσει στις Παγκύπριες Εξετάσεις του 2011 ή 2012 και

(γ) είναι έτοιμοι να φοιτήσουν το Σεπτέμβριο του 2013.

Η Β΄ Κατανομή θα γίνει με βάση τις επιλογές που δήλωσαν οι υποψήφιοι στο Μηχανογραφικό Δελτίο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κατά την περίοδο Φεβρουαρίου - Μαρτίου 2013, ενώ οι άρρενες στρατιώτες οι οποίοι παρακάθισαν τις Παγκύπριες εξετάσεις το 2011 ή το 2012, θα υποβάλουν ξεχωριστή αίτηση με νέες επιλογές.

Επισημαίνεται πως όσοι υποψήφιοι βελτιώσουν τη θέση τους μέσα από αυτή την κατανομή, θα απωλέσουν αυτόματα την προηγούμενη θέση που είχαν εξασφαλίσει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Σημειώνεται πως δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη Β’ Κατανομή όσοι υποψήφιοι έχουν ήδη διεκδικήσει θέση για εισδοχή στο Πανεπιστήμιο Κύπρου μέσω των υπεράριθμων θέσεων που παραχωρούνται για τις Δημόσιες Τεχνικές Σχολές και τα Δημόσια Εσπερινά Γυμνάσια και Λύκεια.

Τo Έντυπο Συμμετοχής στη Β΄ Κατανομή καθώς και το Έντυπο Εξουσιοδότησης βρίσκονται στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας www.ucy.ac.cy/fmweb, στις ανακοινώσεις και είναι επίσης διαθέσιμα στα Γραφεία της ΥΣΦΜ στην Πανεπιστημιούπολη (τηλ. 22 89 4021). Μαζί με τη συμπλήρωση των εντύπων, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει επίσης να επισυνάψουν το Δελτίο Βαθμολογίας των Παγκυπρίων Εξετάσεων, ενώ οι άρρενες θα πρέπει να υποβάλουν και αντίγραφο απολυτηρίου ή βεβαίωση αναμενόμενης απόλυσης από την Εθνική Φρουρά.

Tα αποτελέσματα της B’ Κατανομής αναμένεται να ανακοινωθούν γύρω στα τέλη Ιουλίου 2013 από την ιστοσελίδα της ΥΣΦΜ και από τα ΜΜΕ.

Η Γ΄ και τελευταία κατανομή για την πλήρωση των θέσεων που θα κενωθούν μετά τις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών στα μαθήματα, θα γίνει γύρω στις αρχές Σεπτεμβρίου 2013.  Επισημαίνεται ότι η Γ΄ Κατανομή θέσεων θα γίνει αυτόματα και μόνο ανάμεσα σε όσους και όσες θα συμπληρώσουν το ειδικό έντυπο συμμετοχής στη Β´ Κατανομή και συνεπώς κανένας δεν θα χρειαστεί να προβεί σε οποιεσδήποτε επιπρόσθετες ενέργειες. Σε περίπτωση που κάποιος υποψήφιος εξασφαλίσει θέση με τη Β΄ Κατανομή και δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στη Γ΄ Κατανομή, θα πρέπει να συμπληρώσει ειδικό έντυπο το οποίο θα βρίσκεται στην ιστοσελίδα της ΥΣΦΜ, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Β΄ Κατανομής, στα τέλη Ιουλίου 2013.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










178