Δεύτερη ετήσια διάλεξη εις μνήμην Γεώργιου Παρασκευαΐδη: «Πού συναντιόμαστε;»


Το Πανεπιστήμιο Κύπρου προσκαλεί το κοινό στη δεύτερη διάλεξη εις μνήμην του Γεώργιου Παρασκευαΐδη που θα λάβει χώρα την Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013, στις 19:00. Σκοπός της εκδήλωσης, που πραγματοποιείται σε ετήσια βάση, κάθε Οκτώβριο, τιμώντας τη γενέθλια μέρα του Γεώργιου Παρασκευαΐδη (16 Οκτωβρίου), είναι η απόδοση τιμής στη σημαντική αυτή προσωπικότητα της Κύπρου που έχει προσφέρει τα μέγιστα στον τόπο με το πολύπλευρο, επιχειρηματικό και φιλανθρωπικό του έργο.

Η δεύτερη ετήσια διάλεξη εις μνήμην του «Γώγου», όπως επεκράτησε όλοι να το φωνάζουν, θα λάβει χώρα στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου (Καλλιπόλεως 75). Ο Ron Bakker, ιδρυτικό μέλος και συνέταιρος της PLP Architecture θα αναπτύξει το θέμα «Wheredowemeet» - «Πού συναντιόμαστε;».

Που συναντιόνται σήμερα οι άνθρωποι; Είχαμε την εντύπωση, αναφέρει χαρακτηριστικά ο ομιλητής ότι τα εικονικά δίκτυα θα παρείχαν τους χώρους συνάντησης και επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων, ωστόσο διαπιστώνουμε, σημειώνει, να μεγαλώνει η ανάγκη παρουσίας σε φυσικούς χώρους για επαγγελματικές, πολιτιστικές, ψυχαγωγικές, παιδευτικές και πολιτικές συναντήσεις. Στο πλαίσιο της ομιλίας του θα παρουσιάσει πέντε έργα από όλο τον κόσμο, όπου κυριαρχεί η ιδέα δημιουργίας ξεχωριστών εγκαταστάσεων για ανταλλαγή ιδεών. Οι πέντε αρχιτεκτονικές προτάσεις που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης είναι: ένας κήπος στην Ολλανδία, δώδεκα κέντρα στο Λονδίνο, ένας θάλαμος στην Κύπρο, μία πασαρέλα στην Κίνα και ένα αίθριο στο Άμστερνταμ.  

Τη δεύτερη διάλεξηεις μνήμην του Γεώργιου Παρασκευαΐδηθα χαιρετίσουν ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου και ο κ. Ευθύβουλος Παρασκευαΐδης, εκ μέρους της οικογένειας Παρασκευαΐδη. Τον Ron Bakker θα παρουσιάσει ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτονικής Ανδρέας Σαββίδης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στην ελληνική και την αγγλική.

Πληροφορίες: 22894305

Δηλώσεις συμμετοχής: 22894335




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










100