Διάκριση ΑΞΙΚ στους Διαγωνισμούς της Έκθεσης «Γαστρονομία HO RE CA 2016»


Το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου (ΑΞΙΚ) συμμετείχε με πολύ μεγάλη επιτυχία στους διαγωνισμούς που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Έκθεσης  Γαστρονομία HO RE CA 2016 στην Αρχή Κρατικών Εκθέσεων στη Λευκωσία από τις 26 μέχρι τις 28/2/2016. Οι διαγωνισμοί τελούσαν υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων  Κύπρου.

Το ΑΞΙΚ διαγωνίστηκε σε πέντε κατηγορίες (College Grand Prix, Open Restaurant Plated Dessert, College Two Course Modern Cypriot Menu, Open – Restaurant Plated Main Course και Young Chef of the Year) με φοιτητές του προγράμματος Μαγειρικών Τεχνών καθώς και του προγράμματος Ξενοδοχειακής και Τουριστικής Διεύθυνσης. Το Ινστιτούτο απέσπασε το μεγαλύτερο αριθμό χρυσών μεταλλίων στις συμμετοχές των Τριτοβάθμιων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και του απονεμήθηκε το κύπελλο «Winner College Grand Prix Challenge Gastronomia 2016». Μερικοί από τους φοιτητές του ΑΞΙΚ εκπροσώπησαν στον διαγωνισμό τις ξενοδοχειακές / επισιτιστικές επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται. Συνολικά οι φοιτητές του ΑΞΙΚ εξασφάλισαν 4 χρυσά, 5 αργυρά, 5 χάλκινα και ένα κύπελλο.  

Σημαντική επιτυχία αποτέλεσε η βράβευση του ΑΞΙΚ στην κατηγορία «College Grand Prix» με δύο χρυσά μετάλλια για τις δύο ομάδες με τις οποίες συμμετείχε.  Στην κατηγορία αυτή οι διαγωνιζόμενοι φοιτητές του προγράμματος Ξενοδοχειακής και Τουριστικής Διεύθυνσης σέρβιραν το μενού τριών πιάτων που ετοίμασαν οι διαγωνιζόμενοι φοιτητές του προγράμματος Μαγειρικών Τεχνών, συνοδεύοντάς το με το κατάλληλο κρασί το οποίο κλήθηκαν να επιλέξουν.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










250