Διεθνής αναγνώριση των καθηγητών του Πανεπιστημίου Κύπρου Ηλία Κυριακίδη και Ιούλιου Γεωργίου


Το έργο και οι επιδόσεις δύο καθηγητών του Πανεπιστημίου Κύπρου παρουσιάστηκαν κατά την υψηλού επιπέδου Υπουργική Διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Σλοβακία στις 21-22 Σεπτεμβρίου 2016 (βλ. βίντεο http://www.cost.eu/media/multimedia/European-Cooperation-in-Science-and-Technology-COST-what-s-in-it-for-researchers)

Οι Αναπληρωτές Καθηγητές του Πανεπιστημίου Κύπρου, Ηλίας Κυριακίδης και Ιούλιος Γεωργίου, είναι συντονιστές μεγάλων δικτύων επιστημονικής συνεργασίας που αποτελούνται από ερευνητές, μηχανικούς, και επιστήμονες από όλη την Ευρώπη και που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα COST μέσω τουΕυρωπαϊκού Ιδρύματος για την Επιστήμη (European Science Foundation (ESF). Το πρόγραμμα COST αποτελεί μια από τις μακροβιότερες ευρωπαϊκέςπρωτοβουλίες για τη συνεργασία στον τομέα της έρευνας και τηςτεχνολογίας, καθώς λειτουργεί για περίπου 40 χρόνια, και το πρώτο και μεγαλύτερο διακρατικό δίκτυο για τον συντονισμό εθνικώνερευνητικών δράσεων. Τα εν λόγω δίκτυα συγκεντρώνουν εμπειρογνώμονες από την Ευρώπη, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο για καλύτερο συντονισμό και αντιμετώπιση ερευνητικών δραστηριοτήτων και εφαρμογών σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Δρ Κυριακίδης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και ιδρυτικό μέλος της επιστημονικής ομάδας του Ερευνητικού Κέντρου Ευφυών Συστημάτων και Δικτύων «Κοίος», και διετέλεσε συντονιστής του δικτύου  «Ευφυής Παρακολούθηση, Έλεγχος και Ασφάλεια Συστημάτων Υποδομών Ζωτικής Σημασίας (IntelliCIS)» - η πρώτη τέτοια δράση με  έδρα συντονισμού την Κύπρο.

Ο Δρ Ιούλιος  Γεωργίου είναι επίσης Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και ιδρυτικό μέλος του Ερευνητικού Κέντρου «Ηλεκτρονικών, Μικροκυμάτων, Φωτονικής και Αισθητήρων», και είναι ο συντονιστής του δικτύου «Μνμαντιστάσεις- Στοιχεία, Μοντέλα, Κυκλώματα, Συστήματα και Εφαρμογές (MemoCiS)».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter











375