Διευκρινίσεις υπουργείου Παιδείας για τα δίδακτρα των ιδ. πανεπιστημίων


«Αναφορικά με το θέμα του ύψους των διδάκτρων των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού εξέδωσε, στις 24 Νοεμβρίου 2011, σχετική Ανακοίνωση Τύπου, η οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα ακόλουθα:

«Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργος Δημοσθένους συναντήθηκε την Τρίτη, 22/11/2011, με τους Προέδρους των τριών Ιδιωτικών Πανεπιστημίων που έλαβαν άδεια λειτουργίας το 2007, για τη συζήτηση του θέματος των διδάκτρων για την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά. (…)

Μετά από διεξοδική συζήτηση όλων των πτυχών του θέματος, η συνάντηση κατέληξε στο εξής αποτέλεσμα:

  • Μέχρι το τέλος του φετινού ακαδημαϊκού έτους 2011-2012, κανένας φοιτητής των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων δε θα καταβάλει για τις σπουδές του περισσότερα δίδακτρα από τα εγκεκριμένα κατά το παρελθόν ακαδημαϊκό έτος.
  • Νοείται ότι σε περίπτωση που το Ανώτατο Δικαστήριο, στο οποίο έχουν προσφύγει τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, λάβει απόφαση σχετικά με τη νομοθεσία που διέπει τις αυξήσεις των διδάκτρων που να επιβεβαιώνει ή να διαφοροποιεί τα δεδομένα, αυτή θα γίνει σεβαστή από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.»

Σε συνέχεια τις πιο πάνω συνάντησης, ο Πρόεδροι των τριών υπό αναφορά Ιδιωτικών Πανεπιστημίων (Frederick University, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Πανεπιστήμιο Λευκωσίας) σε επιστολές τους, με ημερομηνία 31 Ιανουαρίου 2012, επιβεβαίωσαν τα συμφωνηθέντα κατά την πιο πάνω συνάντηση.

Ως εκ τούτου, το ύψος των διδάκτρων των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων που θα κληθεί να καταβάλει κάθε φοιτητής για την ακαδημαϊκή χρονιά 2011-2012, το οποίο θα υπολογιστεί στη βάση της χρέωσης ανά πιστωτική μονάδα, θα είναι εκείνο που αναγράφεται στους σχετικούς Οδηγούς Σπουδών των Πανεπιστημίων για τη χρονιά 2010-2011».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










161