Δημοσθένους: Για τη μεγάλη μας αγάπη, την Ελλάδα''. Τορναριτης: «Για τη φυσική μας πατρίδα»


Οι κ.κ. Δημοσθένους και Τορναρίτης, μαζί με τους βουλευτές - μέλη της Επιτροπής Παιδείας, Ευθύμιο Δίπλαρο (ΔΗΣΥ), Γιώργο Λουκαΐδη (ΑΚΕΛ) και Αθηνά Κυριακίδου (ΔΗΚΟ), επισκέφθηκαν σήμερα και χαιρέτισαν τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς στο Γυμνάσιο ''Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ΄'', στο Πλατύ Αγλαντζιάς, στο πλαίσιο της πραγματοποίησης του παγκύπριου εράνου σε όλα τα εκπαιδευτήρια της Κύπρου για την ενίσχυση των άπορων μαθητών της Ελλάδας.

''Οι πλείστοι από εμάς, η μεγάλη πλειονότητα και των δικών σας γονιών και όλων εμάς'', δήλωσε προς τους μαθητές ο κ. Δημοσθένους, ''έχουμε πάρει από την Ελλάδα ό,τι καλύτερο, ό,τι πιο σπουδαίο και πιο σημαντικό: τη μόρφωσή μας''.

«Έχουμε τύχει υποτροφιών»
''Εχουμε τύχει υποτροφιών'', είπε ο Υπουργός, ''έχουμε τύχει δωρεάν εκπαίδευσης και διαμονής στην Ελλάδα και το ολιγότερο που θα μπορούσαμε να προσφέρουμε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, χωρίς πολλά λόγια και τυμπανοκρουσίες, είναι αυτός ο συμβολικός έρανος που γίνεται σήμερα σε όλα τα σχολεία''.
Όταν -πολύ σωστά- λέγεται ότι οφείλουμε να υπηρετήσουμε τη Δημοκρατία και το ανθρώπινο σχολείο, έχω την εντύπωση'', δήλωσε ο κ. Τορναρίτης, ''ότι με αυτό τον τρόπο υπηρετούμε, ιστάμενοι δίπλα στους συνανθρώπους μας, όποιοι και να είναι, που έχουν ανάγκη''.
''Για αυτόν το λόγο'', πρόσθεσε ο κ. Τορναρίτης, ''ευχαριστώ πρώτα εσάς τους μαθητές, μετά ευχαριστώ όλους τους εκπαιδευτικούς, τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, που με τις αποφάσεις τους αγκάλιασαν αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια που σήμερα γίνεται και ευχαριστώ τους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες, που καταθέτουν σήμερα το δικό τους οβολό, το δικό τους υστέρημα και τη δικιά τους αγάπη για τη μεγάλη μας Αγάπη, την Ελλάδα''.

«Η φυσική μας πατρίδα, η Ελλάδα»
''Η φυσική μας πατρίδα, η Ελλάδα, που ανέκαθεν μας βοηθούσε, είναι σε περίοδο μεγάλης δυσπραγίας και όλοι οι Κύπριοι, ανθρωπίνως βεβαίως αλλά και ως αδελφοί, αισθανόμαστε την ανάγκη να βοηθήσουμε'', είπε ο Διευθυντής του Γυμνασίου Ανδρέας Γεωργίου, απευθυνόμενος στους μαθητές και τις μαθήτριες που συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του Γυμνασίου, για να δεχθούν το σχετικό χαιρετισμό από τον Υπουργό και τους βουλευτές της Επιτροπής Παιδείας.

''Ηλθαν να μας το υπενθυμίσουν, ο έρανος είναι σε εξέλιξη και ελπίζω'', πρόσθεσε ο Γυμνασιάρχης, ''ότι τα λεφτά θα πιάσουν τόπο''.

Δημοσθένους: Κάτι από το υστέρημά μας
Καλημερίζοντας όλους τους μαθητές, μαθήτριες και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Γυμνασίου Αγλαντζιάς, ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι ''η επίσκεψη σήμερα σε αυτό το σχολείο είναι συμβολική''.
''Επιλέξαμε στην τύχη ένα σχολείο'', είπε ο κ. Δημοσθένους, ''απλά για να πούμε την καλημέρα μας και ένα μεγάλο ευχαριστώ και εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και εκ μέρους της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής για αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια που σήμερα συντελείται σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια σχολεία της Κύπρου''.
Όπως ανέφερε ο κ. Δημοσθένους, ''η Ελλάδα περνά κάποιες δύσκολες στιγμές και εμείς το ολιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να προσπαθήσουμε, ιδιαιτέρως για τα άπορα παιδιά, τους άπορους μαθητές στην Ελλάδα, να προσφέρουμε όλοι, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, κάτι από το υστέρημά μας, σαν μια μικρή ένδειξη βοήθειας και αγάπης, πάνω από όλα, στους συμμαθητές μας στην Ελλάδα''.
''Είμαι βέβαιος'', συνέχισε ο Υπουργός Παιδείας, ''ότι ο καθένας, στο μέτρο του δυνατού και στο μέτρο που κάθε οικογένεια μπορεί να συνεισφέρει, θα βοηθήσει και να ξέρετε'', πρόσθεσε απευθυνόμενος στα παιδιά, ''ότι τα χρήματα αυτά πηγαίνουν σε πολύ καλό και ιερό σκοπό''.
Ο κ. Δημοσθένους απηύθυνε ''ένα μεγάλο ευχαριστώ'' εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και όλων των συνεργατών του αλλά και εκ μέρους όλης της πολιτείας στους μαθητές και στις μαθήτριες για τη συνεισφορά τους αυτή.

«Καταθέτουμε την ψυχή μας για την Ελλάδα»
Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, Νίκος Τορναρίτης, τόνισε ότι, ''σήμερα, όλοι μαζί καταθέτουμε την ψυχή μας για την Ελλάδα''.
''Καταθέτουμε την ψυχή μας για την Ελλάδα'', δήλωσε ο κ. Τορναρίτης, ''διότι η Ελλάδα, εδώ και δεκαετίες, μόρφωσε δωρεάν γενεές γενεών Κυπρίων, μόρφωσε δωρεάν τους περισσότερους από τους γονείς σας, έστειλε εκατομμύρια βιβλία δωρεάν στην Κύπρο μας και, εάν σήμερα οι πολίτες όλου του κόσμου, απ' άκρου εις άκρη της οικουμένης και πέραν του Ατλαντικού, φωνάζουν ότι 'Είμαστε Ολοι Ελληνες', νομίζω πως εμείς, που είμαστε όντως Ελληνες, χωρίς κανένα αίσθημα εθνικισμού ή σοβινισμού πρέπει να αισθανόμαστε υπερήφανοι''.
''Και αυτή την υπερηφάνεια'', πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, ''πρέπει να τη μεταμορφώσουμε και να τη μετατρέψουμε σε κατάθεση ψυχής''.
''Για αυτόν το λόγο'', είπε ο κ. Τορναρίτης, ''ήλθαμε εδώ πέρα, για να σας ευχαριστήσουμε, διότι σήμερα καταθέτετε από το υστέρημα των οικογενειών σας, για να στηρίξετε τους άπορους συμμαθητές σας στην Ελλάδα, τα παιδάκια εκείνα που σήμερα περνούν πολύ δύσκολες, περνούν τραγικές στιγμές''.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










125