Δημοσθένους: Η οικονομική κρίση δεν επηρέασε την υλοποίηση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης


Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος εκμάθησης της ελληνικής σε μετανάστες και ξενόγλωσσους κάτοικους Κύπρου, ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι «το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον μας έκανε μεν να επανεξετάσουμε τις μεγάλες επενδύσεις που γίνονται στην εκπαίδευση, δεν έχει επηρεάσει όμως τους ρυθμούς υλοποίησης της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης», αντιθέτως, «προχωρούμε με ταχύτερους από κάθε άλλη φορά ρυθμούς, με αλλαγές και καινοτομίες σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης», είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Δημοσθένους είπε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι ευαίσθητα θέματα δεν αφήσαμε να επηρεαστούν από οποιαδήποτε μείωση του προϋπολογισμού».

Υπήρξε αρχικά μια μείωση της τάξης του 4% σε σχέση με τον περσινό προϋπολογισμό, κυρίως στους προϋπολογισμούς των δημόσιων πανεπιστημίων και στα θέματα κτιριακών εγκαταστάσεων, ανέφερε ο κ. Δημοσθένους. Ωστόσο εξήγησε ότι η προσπάθεια γίνεται για να νοικοκυρευτούν τα οικονομικά αυτών των δύο τομέων.

Ειδικότερα στα θέματα των κτιριακών εγκαταστάσεων, είπε ο Υπουργός, δεν έχει γίνει «καμία έκπτωση και καμία διαφοροποίηση» στα προγράμματα αντισεισμικής αναβάθμισης των σχολικών μονάδων και ανέγερσης νέων εκεί που χρειάζεται.

Σύμφωνα με τον κ. Δημοσθένους, στη μείωση των δαπανών του προϋπολογισμού συμβάλλει και η «σημαντική μείωση» στην κοστολόγηση των προσφορών.

«Σε ευαίσθητα θέματα πολιτισμού, μεταρρύθμισης, αθλητισμού δεν υπάρχει καμία μείωση και διαφοροποίηση των δαπανών», διαβεβαίωσε ο Υπουργός.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










144