Έγινε η παρουσίαση του Προγράμματος Ενδοϋπηρεσιακής Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών


Μιλώντας στην παρουσίαση, ο υπουργός Παιδείας είπε ότι είναι γενικά αποδεκτό ότι η ενδοϋπηρεσιακή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών αποτελεί μια από τις πιο κρίσιμες παραμέτρους που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την απόδοση ενός εκπαιδευτικού συστήματος. Και συνέχισε:

Ο ρόλος των εκπαιδευτικών

«Ο ρόλος των εκπαιδευτικών στην ποιοτική βελτίωση της εκπαίδευσης θεωρείται πρωταρχικός και όλες οι χώρες που καταβάλλουν προσπάθειες για τη γενικότερη αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στη βελτίωση των συστημάτων ενδοϋπηρεσιακής επιμόρφωσης τους.

Η αναβάθμιση των τομέων αυτών αποτελεί επίσης βασική προτεραιότητα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης. Στα πλαίσιά της, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού προωθεί συνεχώς την αναβάθμιση και την αναδιάρθρωση του πλαισίου, των δομών και των μηχανισμών επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, με τρόπο που να συνδέεται άρρηκτα, να στηρίζει και να υποστηρίζει την ευρύτερη εκπαιδευτική πολιτική και τις αλλαγές που προωθούνται στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.

Προϋπολογισμός €5,704,685

Στην κατεύθυνση αυτή, σας ενημερώνουμε σήμερα ότι έχει εγκριθεί το έργο «Ενδοϋπηρεσιακή Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης», που έχει προϋπολογισμό €5,704,685 και θα συγχρηματοδοτείται κατά 85% από το ΕΚΤ και κατά 15% από Εθνικούς Πόρους.

Αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος

Η υλοποίηση του έργου αυτού θα συμβάλει σημαντικά στην επίτευξη του στόχου που έχουμε θέσει για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος και την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος ενδοϋπηρεσιακής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών. Θα περιλαμβάνει εξειδικευμένα προγράμματα, τα οποία θα παρουσιαστούν αναλυτικότερα στη συνέχεια, που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες του εκπαιδευτικού συστήματος, των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών, σε όλα τα στάδια της σταδιοδρομίας τους. Σημειώνεται ότι, αντίστοιχα προγράμματα θα εφαρμόζονται και για τους εκπαιδευτικούς της δημοτικής εκπαίδευσης, από κρατικούς πόρους, αφού η συγχρηματοδότηση περιορίζεται, με βάση τους κανονισμούς του ευρωπαϊκού ταμείου, στους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το έργο «Ενδοϋπηρεσιακή Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης» αποτελεί το τέταρτο έργο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού που έχει ενταχθεί για συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στα πλαίσια της προγραμματικής περιόδου 2007-2013. Στις σημερινές συνθήκες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην αποτελεσματική αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την ανάπτυξη της εκπαίδευσής μας

Τα άλλα έργα του Υπουργείου είναι:

  1. Πρόγραμμα κατά της Πρόωρης Εγκατάλειψης του Σχολείου, της Σχολικής Αποτυχίας και της Παραβατικότητας σε Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (συνολικός προϋπολογισμός έργου: €10,9 εκατ.)
  2. Πρόγραμμα Εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας σε μετανάστες και ξενόγλωσσους κατοίκους της Κύπρου (Επιμορφωτικά Κέντρα) (συνολικός προϋπολογισμός έργου: €3,2 εκατ.)
  3. Πρόγραμμα Προϋπηρεσιακής Κατάρτισης για υποψήφιους εκπαιδευτικούς Μέσης Εκπαίδευσης (συνολικός προϋπολογισμός έργου: €15,1 εκατ.)

Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, που είναι ο υπεύθυνος φορέας υλοποίησης του έργου, τη Διευθύντρια και τα στελέχη του, για το σημαντικό και αξιόλογο έργο που επιτελούν, καθώς επίσης και τον Προϊστάμενο και τους λειτουργούς της Μονάδας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού».

Για να δείτε την παρουσίαση του προγράμματος που έγινε από τη διευθύντρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Αθηνά Μιχαηλίδου ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










165