Εκδηλώσεις της Μέσης Εκπαίδευσης ενόψει της κυπριακής προεδρίας με δραστηριότητες των μαθητών


Οι εκδηλώσεις είναι οι εξής:

Α. Πολιτιστικό Φεστιβάλ

Η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα οι ειδικότητες του Θεάτρου, της Μουσικής, της Οικιακής Οικονομίας και Αγωγή Υγείας, της Φυσικής Αγωγής και των Εικαστικών Τεχνών, διοργανώνουν Πολιτιστικό Φεστιβάλ από τις 18 μέχρι 21 Ιουνίου 2012. Μέσα από αυτό θα προβληθεί η ιστορία, ο πολιτισμός, τα ήθη, τα έθιμα και οι παραδόσεις της Κύπρου και για την πραγματοποίησή του θα χρησιμοποιηθούν εκθεσιακοί χώροι, αίθουσες, πάρκα, δρόμοι και πλατείες της Λευκωσίας. Μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης θα παρουσιάσουν μουσική και χορό, θεατρικές παραστάσεις, επίδειξη μόδας με ανακυκλώσιμα υλικά, εκθέσεις με έργα τέχνης, παραδοσιακά παρασκευάσματα, κατασκευές κλπ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Πολιτιστικού Φεστιβάλ θα δοθεί σε όλους και παρακαλούμε για την όσο το δυνατό ευρύτερη κοινοποίησή του.

Β. Έκθεση Έργων Παγκύπριου Διαγωνισμού Εικαστικών Τεχνών

Το θέμα του Διαγωνισμού ήταν: «Η Κύπρος των δέκα χιλιάδων χρόνων ιστορίας και πολιτισμού, στο πηδάλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Μέσα από το μάθημα των Εικαστικών Τεχνών οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ερευνήσουν, την ευρωπαϊκή πορεία της Κύπρου από την ένταξή της στην Ε.Ε. μέχρι σήμερα, καθώς και τη μελλοντική εξέλιξή της. Το ζητούμενο ήταν στα έργα των μαθητών να υπάρχει το στοιχείο της δημιουργικότητας, της κριτικής σκέψης και της προσωπικής έκφρασης. Οι μαθητές διαγωνίστηκαν στις ακόλουθες κατηγορίες: Ζωγραφική-ανάμικτα υλικά, Χαρακτική, Ομαδικές εργασίες μέχρι πέντε μαθητών, Ομαδικές εργασίες μνημειακού χαρακτήρα, άνω των πέντε μαθητών, Εργασίες animation, performance, εγκατάστασης και νideo, Αφίσα, Φωτογραφία

Γ.   Παγκύπρια Projects που διεξάχθηκαν στο μάθημα των Εικαστικών Τεχνών

  1. 1.“Τα καράβια”

Μέσα από το θέμα «Τα καράβια» και το συμβολισμό που μπορούν να μεταφέρουν, οι μαθητές προβάλλουν το πρόβλημα της εισβολής και κατοχής της πατρίδας μας και προωθούν τον κυπριακό πολιτισμό. Ως αποτέλεσμα έχουν δημιουργηθεί 110 διαφορετικά καράβια, τα οποία θα τοποθετηθούν σε διάφορους χώρους όπου θα πραγματοποιηθούν σύνοδοι και εκδηλώσεις.

  1. 2.“Αφροδίτη”

Οι μαθητές έκαναν τις δικές τους διαφορετικές εικαστικές παρεμβάσεις σε φύλλα μετάλλου, κομμένα στο σχήμα της Αφροδίτης των Σόλων. Έτσι έχουν ολοκληρωθεί 2000 διαφορετικές φιγούρες Αφροδίτης, οι οποίες μπορούν να εκτεθούν. Αργότερα μπορούν να διατεθούν προς πώληση και τα έσοδα να ενισχύσουν φιλανθρωπικά ιδρύματα ή ακόμη και να προσφερθούν ως δώρα προς τους φιλοξενούμενους κατά την περίοδο της ανάληψης της προεδρίας.

         3. Fashion and Art - Επίδειξη Μόδας με ανακυκλώσιμα υλικά”

Για το project συνεργάστηκαν η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης και ο κλάδος των καθηγητών Τέχνης με το Frederick Institute of Technology. Τα έργα θα παρουσιαστούν σε επίδειξη μόδας κατά τη διάρκεια του τετραήμερου πολιτιστικού Φεστιβάλ στην οδό Λήδρας, Λευκωσία, στις 18 Ιουνίου 2012.

  1. 4. «Ταχυδρομικές Κάρτες, Θέμα: Κύπρος 10000 χρόνια Πολιτισμού

Οι μαθητές αποτύπωσαν σε χαρτονάκι μεγέθους ταχυδρομικής κάρτας την εικαστική τους πρόταση για την Ιστορία, τον πολιτισμό, τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις και τις φυσικές ομορφιές της Κύπρου. Οι κάρτες ταχυδρομήθηκαν στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και θα εκτεθούν σε χώρους όπου θα πραγματοποιηθούν Συνέδρια, Σύνοδοι και άλλες εκδηλώσεις κατά την περίοδο της ανάληψης της προεδρίας της Ε.Ε. από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Στη φωτογραφία μας, από αριστερά προς τα δεξιά: Oι επιθεωρήτριες Γυμναστικής Ελευθερία Χατζηστεφάνου και Κάλλη Χατζηιωσήφ, ο συντονιστής εκ μέρους της Μέσης Εκπαίδευσης για θέματα Προεδρίας Κυπριανός Λούης, η επαρχιακή επιθεωρήτρια Ελένη Κάρνου, ο επιθεωρητής Τέχνης Γιώργος Γαβριήλ και η επιθεωρήτρια Μουσικής Άντρη Χατζηγεωργίου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










169