Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας Δεδομένων στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου


Με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Ημέρας Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που έχει καθιερωθεί στις 28 Ιανουαρίου κάθε χρόνου από το Συμβούλιο της Ευρώπης και πλέον, εορτάζεται παγκοσμίως, η Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου, σε συνεργασία με την Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κ. Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου διοργάνωσε εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο του πανεπιστημίου. Θέμα της εκδήλωσης “Η προστασία της Ιδιωτικής Ζωής στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης”. Η λέκτορας της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Χριστιάνα Μάρκου η οποία συντόνισε την εκδήλωση αναφέρθηκε στην εισαγωγική τοποθέτησή της,στο δικαίωμα προστασίας προσωπικών δεδομένων, τα όριά του και το Δίκαιο που το διέπει.

Στο χαιρετισμό της, η Επίτροπος Λοϊζίδου Νικολαΐδου ανέφερε ότι «τα προσωπικά δεδομένα είναι με απλά λόγια, οι πληροφορίες που αφορούν στην ιδιωτική ζωή ενός εν ζωή προσώπου και ότι η ανάγκη για προστασία τους στην εποχή της ταχύτητας και της διάχυσης πληροφοριών που ζούμε σήμερα είναι επιβεβλημένη και αδήριτη». Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Νευροεπιστήμης και Τεχνολογίας Δρ Γιάννης Λαούρης που συντονίζει το πρόγραμμα CyberEthics για ασφάλεια στο Διαδίκτυο τα τελευταία 9 χρόνια. Ο Δρ Λαούρης κατήγγειλε την απουσία εθνικής στρατηγικής για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

Ακολούθησε ανοικτή συζήτηση με το κοινό στο οποίο περιλαμβάνονταν φοιτητές, δικηγόροι, δημοσιογράφοι αλλά και πολίτες οι οποίοι απηύθυναν ερωτήσεις στους τρεις ομιλητές. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο έντιμος δήμαρχος Έγκωμης, κ. Ζαχαρίας Κυριάκου.

 

 




Share on Facebook


Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter











148