Έκθεση Asterism 1, από το Τμήμα Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Frederick


Τον Σεπτέμβριο του 2013, το Πανεπιστήμιο Frederick θέτει σε εφαρμογή ένα νέο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών με τίτλο Μάστερ Καλών Τεχνών: Σύγχρονες Εικαστικές Προσεγγίσεις. Το Πρόγραμμα εμπίπτει στην πολιτική του Πανεπιστημίου για διεύρυνση του πλαισίου επιλογής αντικειμένων που στοχεύουν στην εξειδικευμένη γνώση, αλλά συνάμα και να δηλώσει τη σταθερή του θέση για μια στοιχειώδη συμβολή στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου. Ο εν λόγω μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών εστιάζει στο πρωταρχικό ζήτημα της αισθητικής καλλιέργειας όπως αυτό ορίζεται στην κοινή βάση συλλογιστικών διατυπώσεων και  πρακτικών.

Τρία σχεδόν χρόνια μετά, το πρόγραμμα Μάστερ Καλών Τεχνών: Σύγχρονες Εικαστικές Προσεγγίσεις, είναι σε θέση να επιδείξει αποτελέσματα που διακρίνονται για την ποιοτική τους αρτιότητα και εμβέλεια. Οι πρώτοι απόφοιτοι του μεταπτυχιακού αυτού προγράμματος είναι πλέον γεγονός. Με συνέπεια στη φοίτηση και ενδιαφέρον για το γνωστικό τους αντικείμενο οι πρώτοι σπουδαστές είναι αναμφίβολα ικανοί να προχωρήσουν σε προτάσεις και εγχειρήματα ενδεικτικά της υψηλού επιπέδου κατάρτισης που έτυχαν.

Με αφορμή την ολοκλήρωση του ακαδημαϊκού έτους και συνεπώς του κύκλου σπουδών, το διδακτικό προσωπικό του Τμήματος Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Frederick σε συνεργασία με τους σπουδαστές που μόλις αποφοίτησαν, σας προσκαλεί στην έκθεση Asterism 1. Στο πλαίσιο της φιλοξενούνται επιλεγμένα έργα των σπουδαστών που καταδεικνύουν την υφολογική τους  ετερότητα, τη συλλογιστική τους  εγγύτητα ή το αντίθετο. Ορίζονται στο χώρο ως αυτόνομες προτάσεις, ενώ συνάμα συνδιαλέγονται ή συνεργούν για μια νέα διατύπωση καθιστώντας επίκαιρη την παλαιού τύπου στίξη Asterism:αυτή επισημαίνει κενά ή αποστάσεις αλλά και δυνατότητες γειτνίασης, σύζευξης ή ανάπτυξης ιδεών. Φιλοξενούνται έργα που πραγματεύονται ζητήματα όπως αυτό της ανθρώπινης συνθήκης, της προσωπικής ή συλλογικής μνήμης και των ορίων τους, των πρακτικών αρχειοθέτησης, ιεράρχησης και  καταγραφής δεδομένων και των μηχανισμών ανα-πραγμάτευσης της ιστορικότητας προσωπικών και συλλογικών θέσεων. Έργα ζωγραφικά, κατασκευές, αντικείμενα, σχέδια, φωτογραφίες αποτελούν μεταξύ άλλων εικαστικές προσαρμογές  των φοιτητών σε ερωτήματα που έθεσαν και εξερεύνησαν στο πλαίσιο του κύκλου φοίτησής τους, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών/τριών Χουρίκ Τοροσιάν, Κλίτσας Αντωνίου, Βίκυς Περικλέους, Σάββα Χριστοδουλίδη και Παναγιώτη Μιχαήλ.

Συμμετέχουν: Έμιλυ Αβρααμίδου, Ρεβέκκα Γεωργίου, Μαρία Γρηγορίου, Αθηνά Κυπριανίδη, Βικτώρια Λεωνίδου, Κατερίνα Νεοφυτίδου, Μισέλ Παντελή, Άννα-Μαρία Χαραλάμπους και Ιωάννα Χειμώνα.

Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Φάρος

Λεωφ. Δημοσθένη Σεβέρη 24, 1080, Λευκωσία

Διάρκεια έκθεση

22 Ιουνίου - 7 Ιουλίου 2016

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα με Παρασκευή 5.00 μ.μ. – 8.00 μ.μ.

Σάββατο 10.00 π.μ. – 1.00 μ.μ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter











111