Ελπ. Κεραυνού: Η πνευματική περιουσία που αποκτά κάποιος, δεν επιδέχεται οποιουδήποτε «κουρέματος»


«Όσο δύσκολες και αν είναι οι παρούσες συγκυρίες, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να ξεφύγουμε από τις μίζερες σκέψεις του πρόσκαιρου και να στρέψουμε την προσοχή μας σε διαχρονικούς οραματισμούς για το απώτερο μέλλον με επίκεντρο τον πολιτισμό, τις τέχνες και τα γράμματα».

Αυτό τόνισε χθες βράδυ (19 Ιουνίου 2013) η Πρύτανης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου Ελπίδα Κεραυνού Παπααηλιού κατά την 3η Τελετή Αποφοίτησης του ΤΕΠΑΚ. Είπε επίσης   ότι  «δυστυχώς, οι τελευταίες εξελίξεις μας έχουν αναγκάσει να βιώσουμε με τον πιο επίπονο τρόπο, αυτό που αρκετοί αντιλαμβάνονταν μόνο στη θεωρία, ότι δηλαδή τα υλικά αγαθά είναι εφήμερα και μπορούν με μια μονοκονδυλιά να εξατμιστούν.  Ένα ηχηρό μήνυμα που επαναβεβαιώνεται από τις παρούσες εξελίξεις είναι ότι θα πρέπει να επενδύουμε με όραμα και σύνεση για το μέλλον, με στόχο τους νέους ανθρώπους, τη μόρφωσή τους και τις προοπτικές που δημιουργούμε για αυτούς».

Η Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ υπογράμμισε ότι  «επιπρόσθετα, τα ακαδημαϊκά και ευρύτερα επαγγελματικά προσόντα που αποκτά κάποιος είναι η πνευματική του περιουσία που δεν επιδέχεται οποιουδήποτε «κουρέματος»

Αναφερόμενη στους στόχους του  ΤΕΠΑΚ για αύξηση του αριθμού των φοιτητών του,  η κ. Κεραυνού ανέφερε:

«Επιδιώκουμε την αύξηση του συνολικού αριθμού των φοιτητών μας από τις δυόμιση χιλιάδες (2500) που είναι σήμερα, στις τριάμισι χιλιάδες (3500) και παράλληλα την συνέχιση της ανοδικής πορείας σε σχέση με την ποιοτική στάθμη των εισακτέων σε όλα τα προγράμματα. Μέχρι το 2015 αναμένεται να έχουμε περίπου 1700 απόφοιτους, για τους οποίους θα τηρούμε αξιόπιστο αρχείο επί του οποίου θα διεξάγουμε έρευνες αναφορικά με την επαγγελματική τους πορεία και τις σπουδές τους σε άλλα πανεπιστήμια». 

Ολόκληρη η ομιλία της κ. Κερυνού, στο πιο κάτω έγγραφο:




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










161