Εντυπωσίασε ο Αγώνας Ηλιακών Οχημάτων που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Κύπρου στην καρδιά της Λευκωσίας


Ενθουσίασε το κοινό μια ακόμη φορά ο συναρπαστικός Αγώνας Ηλιακών Οχημάτων, που φέτος εντάσσεται στο πλαίσιο των 10 χρόνων από την ίδρυση του Ινστιτούτου Κύπρου.

Στον συναρπαστικό Αγώνα Ηλιακών Οχημάτων, που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Κύπρου σε συνεργασία με το Δήμο Λευκωσίας, στην καρδιά της πρωτεύουσας την Κυριακή, 26 Ιουνίου, διαγωνίστηκαν δέκα πρωτότυπα αυτοκίνητα με συλλέκτες που απορροφούσαν ηλιακή ακτινοβολία τροφοδοτώντας τους κινητήρες με ενέργεια. Η αλλιώτικη αναμέτρηση με μόνο καύσιμο τον ήλιο, πρόσφερε ένα μοναδικό θέαμα σε δεκάδες ντόπιους και ξένους.

Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα της Περιφερειακής Τεχνικής και Γεωργικής Σχολής Αυγόρου με το όχημα Hyperion 1, τη δεύτερη θέση κατέκτησε η ομάδα της Club “RA” Limassol με το όχημα First, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε το όχημα Hyperion 2 της Περιφερειακής Τεχνικής και Γεωργικής Σχολής Αυγόρου. Το βραβείο καλύτερου σχεδιασμού απέσπασε το όχημα Ερμής της Σχολής Αγίου Λαζάρου Λάρνακας που σχεδίασε ο μαθητής Χρήστος Ηλία. Τιμητικά βραβεία δόθηκαν επίσης στις ομάδες Club “RA” Limassol με το όχημα Little Sunny, στην Τεχνική Σχολή Παραλιμνίου, στην Τεχνική Σχολή Αγίου Λαζάρου με το όχημα Φοίβος, στην Ελληνική Σχολή Pascal και Pascal English School με το όχημα Solevo 5, στην ομάδα SunRacers με το όχημα SunRacer και στην ομάδα ερευνητών του Ινστιτούτου Κύπρου που κατασκεύασαν ηλιακό υβριδικό ταξί, το οποίο βραβεύτηκε στα Stelios Awards 2015.

Η Πανηγυρική Τελετή Απονομής των βραβείων στους νικητές πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του Δημαρχείου Λευκωσίας και τα βραβεία απένειμαν ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, o Δήμαρχος Κυθραίας Δρ Πέτρος Καρεκλάς και ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Κύπρου Ευριπίδης Στεφάνου.

Ο Αντιπρόεδρος Διοίκησης του Ινστιτούτου Κύπρου Μιχάλης Γιάγκου ανέφερε ότι, ο φετινός αγώνας εντάσσεται στο πλαίσιο των 10 χρόνων από την ίδρυση του ΙΚυ, ενώ τόνισε ότι  η εμπλοκή των νέων σε τέτοιους αγώνες  προκαλεί το ενδιαφέρον τους για την καινοτομία, την έρευνα, τις επιστήμες, την τεχνολογία, αλλά και την ανάπτυξη και αξιοποίηση των εναλλακτικών πηγών ενέργειας.

Στις φωτογρφίες: Πάνω η νικητρια ομάδα ης Περιφερειακής Τεχνικής και Γεωργικής Σχολής Αυγόρου. Κάτω η ομάδα του Ινστιτούτου Κύπρου.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


126