Επιμόρφωση στο σχολείο αποφάσισε το υπ. Παιδείας λόγω των μέτρων της ΠΟΕΔ


Στόχος του υπουργείου είναι να μην σταματήσει η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, αφού το μέτρο της ΠΟΕΔ, προκαλεί πρόβλημα.

Η αποχή είχε αποφασιστεί ως μέτρο αντίδρασης από την ΠΟΕΔ, τόσο για το πρώτο πακέτο μέτρων που ψηφίστηκε, όσο και για το δεύτερο, που θα ενσωματωθεί στον κρατικό προϋπολογισμό του 2012, θα εγκριθεί από το Υπουργικό περί τα τέλη του μήνα και αμέσως μετά θα κατατεθεί στη Βουλή.

Όπως δήλωσε στο www.paideia-news.com ο διευθυντής Δημοτικής του υπουργείου Παιδείας Ελπιδοφόρος Νεοκλέους, με την εγκύκλιό του, ανακοινώνει ότι στα μεγάλα σε αριθμό δασκάλων σχολεία, ότι θα γίνονται στο σχολείο τους τα σεμινάρια επιμόρφωσης. Τα κενά που θα δημιουργούνται, θα καλύπτονται με αντικαταστάσεις, οι οποίες προνοούνται από εσωτερικούς κανονισμούς. Βάσει των κανονισμών, ο κάθε δάσκαλος είναι υποχρεωμένος να κάνει μέχρι και 10 αντικαταστάσεις τον χρόνο.

Για τα μικρά σχολεία θα γίνει διευθέτηση να καλυφθεί το πρόβλημα με συχνότερες επιθεωρήσεις.

Στο υπουργείο Παιδείας πιστεύουν ότι το συγκεκριμένο μέτρο της Οργάνωσης των Δασκάλων είναι προσωρινό και ότι θα τερματιστεί σύντομα.

Να σημειωθεί ότι παρόμοιο μέτρο έχει λάβει και η Οργάνωση των καθηγητών ΟΕΛΜΕΚ και ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Δημοσθένους έχει δώσει απαλλαγές τεσσάρων ωρών, σε εκπαιδευτικούς, για να κάνουν επιμόρφωση για την εργαστηριοποίηση της Γλώσσας και Μαθηματικών σε οκτώ σχολεία.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter

76