Το Εργαστήριο Κοινωνικής Γενετικής Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου σας προσκαλεί σε Επιστημονική Ημερίδα με θέμα Κοινωνικές Αναπαραστάσεις ΛΟΑΤ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφισεξουαλικοί, Τρανσεξουαλικοί) ατόμων στον ελληνοκυπριακό τύπο την Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου και ώρα 16.00-19.00 στη Πανεπιστημιούπολη Αγλαντζιάς, αίθουσα 010 στο κτήριο ΚΟΔ07.
Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος με το ακρώνυμο Re.Cri.Re. (Between the representation of the crisis and the crisis of representation. How crisis changed the symbolic background of European societies and identities. Implication for policies and policy making) το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του Προγράμματος HORIZON 2020.
Στην ημερίδα θα συζητηθούν τα ευρήματα της έρευνας σχετικά με την παρουσίαση της κοινότητας ΛΟΑΤ και ζητημάτων που την αφορούν στον ελληνοκυπριακό τύπο για την περίοδο 2011-2015. Θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις από τους, Fabienne Baider (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Κύπρου), Κώστα Γαβριηλίδη (πρόεδρο της ACCEPT ΛΟΑΤ Κύπρου), Ζέλεια Γρηγορίου (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Κύπρου) και Ορέστη Τριγγίδη (Αντιπρόσωπος Cyprus Community Media Center) και θα γίνει συζήτηση γύρω από τις κοινωνικές προεκτάσεις των ευρημάτων αλλά και τη συμβολή των μέσων μαζικής ενημέρωσης στη δημόσια συζήτηση γύρω από θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού.
Η ημερίδα διοργανώνεται από την Ειρήνη Καδιανάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας και επιστημονικά υπεύθυνη της ημερίδας και την Ελισάβετ Παναγιώτου, ειδική επιστήμονα προγράμματος Re.Cri.Re.
Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό και όλες οι παρουσιάσεις θα γίνουν στην ελληνική γλώσσα. Για δήλωση συμμετοχής ή περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο 22892063 ή στα email: kadianaki.irini@ucy.ac.cy; panagiotouelisavet@gmail.com. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τη σελίδα της ημερίδας στο facebook: “Κοινωνικές αναπαραστάσεις ΛΟΑΤ ατόμων στον ελληνοκυπριακό τύπο” στο https://www.facebook.com/events/147354502562385/ και τη σελίδα του ερευνητικού προγράμματος: http://www.recrire.eu/.