Επίθεση Γ. Ελεγκτή κατά Καδή για τις ώρες των καθηγητών και τον μισθό των εκπαιδευτικών


Απορρίπτει επίσης τη θέση του υπουργού ότι παρεμβαίνει  στην εκπαιδευτική πολιτική του κράτους και τον κατηγορεί για αντίσταση για εξορθολογισμό.  

Σκληρή επίθεση κατά του υπουργού Παιδείας Κώστα Καδή εξαπολύει ο Γενικός Ελεγκτής  Οδυσσέας Μιχαηλίδης με νέα επιστολή του.  

Για το θέμα της παρέμβασης στην «εκπαιδευτική πολιτική, αναφέρει:

«Πραγματικά δεν μπορώ να αντιληφθώ πως μπορεί να θεωρηθεί παρέμβαση στην «εκπαιδευτική πολιτική, συμπεριλαμβανομένης και της ιεράρχησης των προτεραιοτήτων της» η υποβολή εισηγήσεων και συστάσεων από την Υπηρεσία μας»

Για τις ώρες διδασκαλίας των καθηγητών σημειώνει:

«Με μια απλή μαθηματική πράξη αν γινόταν στο Υπουργείο σας για να ελεγχθεί η αναφορά σας σε 851 ώρες διδασκαλίας ετήσια ανά καθηγητή, θα μπορούσατε να διαπιστώσετε πως ακόμη και 52 εβδομάδες τον χρόνο να εργάζονταν οι καθηγητές, θα έπρεπε να βρίσκονται στην τάξη 16 ώρες εβδομαδιαίως, δηλαδή 22 διδακτικές περιόδους, για να συμπληρώσουν αυτές τις 851 ώρες που αναφέρετε. Σας παραπέμπουμε λοιπόν στη δική μας ανάλυση της παραγράφου (β) της επιστολής μας ημερ. 21.7.2016 με την παράκληση να μελετήσετε εκ νέου το θέμα αφού κανένα πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί αν πρώτα δεν αναγνωριστεί η ύπαρξή του. Αναμένουμε, δε, πως όταν δείτε την τόσο αρνητική εικόνα των δεδομένων της χώρας μας, ότι δηλαδή οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης διδάσκουν ετήσια περί τις 450 έως 500 ώρες (ανάλογα με την τάξη), χωρίς μάλιστα να ληφθούν υπόψη οι όποιες απαλλαγές, σε σχέση με τις 700 ώρες που είναι ο παγκόσμιος μέσος όρος, τότε θα συμφωνήσετε μαζί μας ότι θα πρέπει να ενδιατρίψετε στο θέμα αυτό»

Για τους μισθούς των εκπαιδευτικών τονίζει:  

«Αναφορικά με τα συγκριτικά στοιχεία για τους μισθούς των εκπαιδευτικών στην Έκθεση «Ευρυδίκη» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (2013), εκφράζουμε την απογοήτευσή μας για το γεγονός ότι παραπέμπετε σε ένα εντελώς επουσιώδες λάθος σήμανσης με κίτρινο χρώμα (highlighter – γιατί περί αυτού πρόκειται), αγνοώντας πλήρως την ουσία του θέματος και το εξόφθαλμο συμπέρασμα που προκύπτει: ότι δηλαδή, όπως αναφέρεται και ρητά στην εν λόγω έκθεση «οι υψηλότεροι μέγιστοι μισθοί σε σύγκριση με το κατά κεφαλήν εισόδημα εμφανίζονται στην Κύπρο (282%)…». Προφανώς, είναι και αυτό ένα ακόμη παράδειγμα της αντίστασης για εξορθολογισμό»

Ολόκληρη η επιστολή στο κάτω έγγραφο:




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










144