Επιτροπή Οικονομικών: Ανάγκη πλάνου για τερματισμό των αποσπάσεων στο Υπ. Παιδείας


Την ανάγκη όπως το Υπουργείο Παιδείας καταρτίσει ένα πλάνο για τον τερματισμό της πρακτικής των αποσπάσεων εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, έθεσαν επιτακτικά τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών.
Το θέμα προέκυψε κατά τη συνέχιση της συζήτησης του αιτήματος του Υπουργείο Παιδείας για εξαίρεση από την απαγόρευση πλήρωσης συνολικά 290 θέσεων.
Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Μαρίνος Μουσιούττας και άλλα μέλη της επιτροπής έθεσαν εκ νέου το ζήτημα των πολλών αποσπάσεων εκπαιδευτικών στο Υπουργείο, σε συνδυασμό με το ότι υπάρχει αριθμός σχολείων που δεν έχουν διευθυντή, όπως ανέφερε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Ανδρέας Καυκαλιάς. Παράλληλα ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης διερωτήθηκε το Υπουργείο που μιλά για το κόστος της εκπαίδευσης, γιατί δεν έφερε το κόστος των προαγωγών και της αποπαγοποίησης των θέσεων.

Απαντώντας εκ μέρους του Υπουργείου, ο Χρίστος Χατζηαθανασίου, Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης, επανέλαβε πως η ανάγκη για αποσπάσεις οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο ότι από το 1960 και μετά το Υπουργείο Παιδείας οργανώθηκε και συνέχισε να λειτουργεί με το καθεστώς των αποσπάσεων.
Αναγνώρισε πως το θέμα των αποσπάσεων πρέπει να αντιμετωπιστεί. Όπως είπε, φέτος ένας σημαντικός αριθμός αποσπασμένων έχει ανανεωθεί.
«Μας απασχολεί το θέμα και θέλω να πιστεύω ότι στα επόμενα λίγα χρόνια, σταδιακά, θα το πετύχουμε», πρόσθεσε.
Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ονούφριος Κουλλά είπε πως το κόμμα δεν θα σταθεί εμπόδιο στους σχεδιασμούς του Υπουργείου, σημειώνοντας ωστόσο ότι «θέλουμε ένα πλάνο για να μη έχουμε την επανάληψη του θέματος».
«Θέλουμε ένα έγγραφο με δεσμεύσεις ώστε τα επόμενα πέντε ή δέκα χρόνια να εκλείψει», συμπλήρωσε.
Ο κ. Χατζηαθανασίου απάντησε λέγοντας ότι ο Υπουργός γνωρίζει την ανάγκη για αυτή τη προσπάθεια, προσθέτοντας ότι θα το θέσουν ότι είναι παράκληση της Βουλής, ώστε ή στα πλαίσια του διαλόγου με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις ή μετά την κατάληξή του ο ίδιος να εξετάσει το θέμα.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










314