Επιτυχία το σεμινάριο «Για το σχολικό Σεφέρη» στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το σεμινάριο ¨Για το σχολικό Σεφέρη¨ που οργάνωσε την περασμένη βδομάδα το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ιστορίας του Πανεπιστημίου Νεάπολις σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Τις εργασίες του σεμιναρίου παρακολούθησαν 70 φιλόλογοι από διάφορα Γυμνάσια και Λύκεια της Κύπρου. Eισηγήσεις έκαναν γνωστοί μελετητές του σεφερικού έργου από την Ελλάδα και την Κύπρο. Ανάμεσα τους ο βιβλιογράφος και συγγραφέας της ¨Εργογραφίας Σεφέρη¨, Δημήτρης Δασκαλόπουλος που πρόσφατα τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το Αριστείο Γραμμάτων για το σύνολο του συγγραφικού του έργου.

Την έναρξη των εργασιών του σεμιναρίου κήρυξε ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης Δρ. Κυπριανός Λούης, ο οποίος τόνισε τη σημασία παρόμοιων επιμορφωτικών σεμιναρίων για τους εκπαιδευτικούς, αναφέρθηκε στη σχέση του Σεφέρη με την Κύπρο και συγχάρηκε το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου για την πρωτοβουλία του να οργανώσει το σεμινάριο στο πλαίσιο της μεγάλης έκθεσης ¨Για τον Σεφέρη¨.

Στην αντιφώνηση του ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων καθηγητής Διομήδης Μαρκουλής εξέφρασε τις ευχαριστίες του Πανεπιστημίου Νεάπολις για την συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στις εκδηλώσεις Για τον Σεφέρη που εκφράστηκε με την παρουσία και τέλεση των εγκαινίων της έκθεσης Για τον Σεφέρη από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή, όσο και με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Μέσης Εκπαίδευσης στην οργάνωση του Σεμιναρίου για το Σχολικό Σεφέρη.

Κατά την διάρκεια των εργασιών του σεμιναρίου μίλησαν ο βιβλιογράφος, ποιητής και συγγραφέας Δημήτρης Δασκαλόπουλος για τα βιβλιογραφικά ζητήματα γύρω από το Σεφέρη, ο Δρ. Νίκος Ορφανίδης για τη διδακτική του ποιήματος ¨Σαλαμίνα της Κύπρος¨, η συγγραφέας Μαρία Στασινοπούλου για το ¨Γυρισμό του ξενιτεμένου¨ η φιλόλογος Βασιλική Σελιώτη για τα ποιήματα  ¨Νεόφυτος ο Έγκλειστος μιλά¨ και ¨Τρείς μούλες¨, ο καθηγητής Γεώργιος Γεωργής για τη σεφερική ¨Ελένη¨, ο επιθεωρητής Δρ. Λεωνίδας Γαλάτης για το ποίημα ¨Μποτίλια στο πέλαγο¨ από το ¨Μυθιστόρημα¨, η δοκιμιογράφος Ευτυχία Αλεξάνδρα Λουκίδου για το εσωτερικό ταξίδι στη γραφή του Σεφέρη και η συγγραφέας Ελένη Αντωνιάδου για την συγγένεια των ποιημάτων ¨Ο βασιλιάς της Ασίνης¨ του Γ. Σεφέρη και ¨Επιμονή μιας πόλης¨ του Τίτου Πατρίκιου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










157