Η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος Ενιαίας Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Εταιρείας Κύπρου ανακοινώνει την διεξαγωγή εργαστηρίου με θέμα: «Διαφοροποιημένη διδασκαλία στο δημοτικό σχολείο: Ο ρόλος των εκπαιδευτικών τάξης και των ειδικών εκπαιδευτικών»
Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς δημοτικής και ειδικής εκπαίδευσης, οι οποίοι εργάζονται σε γενικά σχολεία και στοχεύει στην:
Το εργαστήριο θα διευθύνει η Φλώρα Παναγιώτου, εκπαιδευτικός δημοτικής εκπαίδευσης και υποψήφια διδάκτωρ Ενιαίας Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κύπρου. Η κ. Παναγιώτου εφαρμόζει πρακτικές διαφοροποιημένης διδασκαλίας τα τελευταία δέκα χρόνια και είναι στη διαδικασία εκπόνησης της διδακτορικής της διατριβής, η οποία εστιάζει στη διαφοροποιημένη διδασκαλία.
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Μαΐου 2017, από τις 9:00 μέχρι τις 12:30, στο Εργαστήριο Ενιαίας Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κύπρου. (Λεωφ. Καλλιπόλεως, Νέα Πτέρυγα, Αίθουσα Ε002)
Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν.
Δηλώσεις συμμετοχής στον σύνδεσμο:
http://www.pek.org.cy/sigs_pages/inclusive_ed_gr.html
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής.
Λόγω των περιορισμένων θέσεων του εργαστηρίου (30 συμμετέχοντες/ουσες), θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι εκπαιδευτικοί που θα κάνουν αίτηση, θα ειδοποιηθούν με e-mail για την επιλογή τους να συμμετέχουν ή όχι στο σεμινάριο.
Λίγα λόγια για την Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος Ενιαίας Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Εταιρείας Κύπρου
Η ενιαία εκπαίδευση οραματίζεται την ποιοτική και ισότιμη εκπαίδευση όλων των παιδιών σε ένα γενικό σχολείο το οποίο δεν θα αποκλείει ή θα περιθωριοποιεί τα παιδιά λόγω των ατομικών τους χαρακτηριστικών (π.χ. φύλο, αναπηρία, γλώσσα, θρησκεία, εθνική προέλευση, κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο, εξωτερική εμφάνιση).
Η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος Ενιαίας Εκπαίδευσης (ΟΕΕ Ενιαίας Εκπαίδευσης) αποσκοπεί στην ανάπτυξη της συνεργασίας ανάμεσα σε ερευνητές/τριες, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, φοιτητές/τριες, άτομα με αναπηρία, γονείς και άλλους/ες ενδιαφερόμενους/ες με σκοπό την προώθηση της ενιαίας εκπαίδευσης, στη χώρα μας μέσω της έρευνας, της ανάπτυξης πολιτικής και της βελτίωσης της πρακτικής. Η ΟΕΕ Ενιαίας Εκπαίδευσης έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρία.
Οι κυριότεροι στόχοι της ΟΕΕ Ενιαίας Εκπαίδευσης είναι οι ακόλουθοι:
Συντονίστριες
Δρ. Σιμώνη Συμεωνίδου, Πανεπιστήμιο Κύπρου
symeonidou.simoni@ucy.ac.cy,
+357 22 892932
Δρ. Κατερίνα Μαύρου, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
k.mavrou@euc.ac.cy
+357 22 559485
Δρ. Ελένη Γαβριηλίδου, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
gavrielidou.e@unic.ac.cy
+357 22 841690