Ερώτημα ΠΟΕΔ αύριο τον Κενεβεζο: Γιατί με 4 λιγότερα τμήματα μένουν 60 αδιόριστοι δάσκαλοι;


Πως είναι δυνατό, με μόνο τέσσερα λιγότερα τμήματα Δημοτικής τη νέα σχολική χρονιά, σε σύγκριση με πέρσι, να υπάρξουν 60 αδιόριστοι συμβασιούχοι δάσκαλοι;

Αυτό το ερώτημα θα θέσει στην αυριανή (Πέμπτης) συνάντησή της με τον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Κενεβέζο, η Οργάνωσης των Δασκάλων ΠΟΕΔ. Στη συνάντηση, κυρίαρχο θέμα, θα είναι όπως είναι φυσικό, οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί Δημοτικής  Όπως  αποκάλυψε την Κυριακή το Paideia-News, εντός της εβδομάδας  (Πέμπτη η Παρασκευή) η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας θα προχωρήσει στην ανακοίνωση 25 περίπου πρόσθετων διορισμών συμβασιούχων Δημοτικής, με αποτέλεσμα ο αριθμός των αδιορίστων να μειωθεί από τους 100 που είναι σήμερα, στους 75. Επίσης, με κάποιες άλλες πρόσθετες θέσεις, κυρίως από αυτούς που δεν αποδέχτηκαν διορισμό τον Αύγουστο, ο αριθμός των αδιορίστων υπολογίζεται να κατέλθει στους 60.

Σύμφωνα με στοιχεία, ο αριθμός των  τμημάτων κατά την περσινή χρονιά, σε σύγκριση με τα στοιχεία του Ιουλίου 2013 για τη ένα χρονιά, μειώθηκαν από 2674 σε 2670, δηλαδή υπάρχει μείωση ΜΟΝΟ κατά 4 τμήματα. Η ΠΟΕΔ, όπως πληροφορούμαστε, δεν δέχεται ότι ο αριθμός των αποσπασμένων που επιστρέφουν στην έδρα  θα οδηγήσουν 60 συναδέλφους τους στην ανεργία.   




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










121