Φιλανθρωπική εκδήλωση με θέμα «Μια κατσαρόλα γυρίζει την Ευρώπη» για το Δ’ Δημοτικό Αγλαντζιάς


Στις 26 Απριλίου 2017 το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου (ΑΞΙΚ) φιλοξένησε μαθητές και γονείς από τoΔ’ Δημοτικό ΣχολείοΑγλαντζιάς στα πλαίσια φιλανθρωπικής εκδήλωσης με θέμα «Μια κατσαρόλα γυρίζει την Ευρώπη».

Μέσα από τη συνεργασία των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων οι μαθητές εκτέθηκαν σε όλη τη διαδικασία διοργάνωσης μιας εκδήλωσης από τον προγραμματισμό μέχρι και την εκτέλεση, καλλιεργώντας σημαντικές ικανότητες όπως η δημιουργικότητα, η ομαδική εργασία, η πειθαρχία και ο επαγγελματισμός.  Επίσης το θέμα της εκδήλωσης αποτέλεσε μια πολύ ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική πλατφόρμα για την προαγωγή της κοινής ευρωπαϊκής πολιτισμικής μας κληρονομιάς, της πολυπολιτισμικότητας και της υγιεινής διατροφής. Ο τίτλος δόθηκε από τα ίδια τα παιδιά που είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν το θέμα και την όλη διοργάνωση σε συναντήσεις προετοιμασίας που προηγήθηκαν, εμπλουτίζοντας με τις ιδέες, την εργασία και τη δημιουργικότητά τους την εκδήλωση.

Στις 27 Απριλίου τα παιδιά αφίχθηκαν στο ΑΞΙΚ από τις 4 το απόγευμα, συνέβαλαν στην ετοιμασία των εδεσμάτων, του εστιατορίου και των δώρων που προσφέρθηκαν στους καλεσμένους και ακολούθως συνέφαγαν μαζί με τους γονείς τους οι οποίοι κατέβαλαν το αντίτιμο εισιτηρίου που διατέθηκε εξολοκλήρου για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Τη διοργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβαν οι φοιτητές του ΑΞΙΚ στα πλαίσια του μαθήματος Νέες Τάσεις στη Μαγειρική και στον Επισιτισμό Εκδηλώσεων που έχει περιληφθεί στα αναβαθμισμένα προγράμματα σπουδών του Ινστιτούτου. 

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Έντιμου Δήμαρχου Αγλαντζιάς κου Χαράλαμπου Πετρίδη και τα έσοδα της εκδήλωσης δόθηκαν στο Σύνδεσμο «Ένα Όνειρο μια Ευχή».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










480