Φοιτητικές εκλογές 2013. Θα είμαι εκεί


ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ*

Στις 17 και 18 Απριλίου θα διεξαχθούν οι φοιτητικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο αντίστοιχα. Δύο από τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια που έχουν πολύ καλή ακαδημαϊκή βάση, με πολύ ψηλό επίπεδο φοιτητών αλλά με δύο εκ διαμέτρου αντίθετες φοιτητικές ενώσεις, με δύο εκ διαμέτρου αντίθετες φιλοσοφίες. Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά:

Και στα δύο αυτά ιδιωτικά Πανεπιστήμια η Προοδευτική Κ.Κ. κατείχε για τα περασμένα 4 χρόνια τόσο την αυτοδυναμία των φοιτητικών ενώσεων, όσο και ΟΛΕΣ τις οργανικές θέσεις και στις δύο φοιτητικές ενώσεις. Το 2012 για πρώτη φορά οι φοιτητές ζήτησαν αλλαγή από την απραξία της φοιτητικής ένωσης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και επιβράβευσαν την Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ να κατέχει την προεδρία της ΦΕΠΑΛ και να ζητήσει για σκοπούς δημοκρατίας να συμμετέχουν ΟΛΕΣ οι παρατάξεις στο νέο διοικητικό συμβούλιο. Η Προοδευτική K.K. για σκοπούς και μόνο αντιπολίτευσης και μη σκεπτόμενη ουδέποτε το φοιτητικό καλό ΔΕΝ αποδέχτηκε ΚΑΜΙΑ οργανική θέση.

Η Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ Πανεπιστημίου Λευκωσίας αντιλαμβανόμενη της τεράστιας ευθύνης που την φόρτωσαν οι φοιτητές με την ψήφο τους, αναλαμβάνει δουλειά από την επόμενη των εκλογών και προσπαθεί να υλοποιήσει τις προεκλογικές τις δεσμεύσεις. Μέσα σε ένα χρόνο η ΦΕΠΑΛ με την Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στο πηδάλιο της καταφέρνει να:

  • Κερδίσει Β’ Εξεταστική στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
  • Μείωση διδάκτρων και επιστροφή χρημάτων από τα παράνομα δίδακτρα
  • Διεξαγωγή του 1ου party καλωσορίσματος από την Φοιτητική Ένωση
  • Δημιουργεία ενημερωτικού φυλλαδίου από την ΦΕΠΑΛ που κυκλοφορεί μία φορά τον μήνα
  • Δημιουργεία άριστων σχέσεων ΦΕΠΑΛ – societies
  • Δημιουργεία facebook page της ΦΕΠΑΛ όπου μπαίνουν όλες οι ανακοινώσεις και δράσεις της ΦΕΠΑΛ και των societies
  • Δημιουργεία άριστων σχέσεων με την Πρυτανεία και με το Συμβούλιο του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας.

Από την άλλη 4 χρόνια στο πηδάλιο της ΦΕΠΑΛ η Προοδευτική Κ.Κ. το ΜΟΝΟ που κατάφερε ήταν:

  • Τρομερές ελλείψεις από το ταμείο της Φοιτητικής Ένωσης ΧΩΡΙΣ να έχει να υποδείξει οποιαδήποτε δράση
  • Τις χειρότερες σχέσεις με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
  • ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΥΞΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ
  • ΔΕΝ διεκδήκησε ΠΟΤΕ για την Β’ Εξεταστική
  • Καταστατικές παρατυπίες, ΔΕΝ έκδιδε ενημερωτικό ΦΕΠΑΛ, μη διεξαγωγή συνεδριών ανά 15 μέρες κ.ο.κ.
  • Κλοπή τηλεφώνων και άλλων προσωπικών στοιχείων των φοιτητών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας
  • Συλλογή υπογραφών από τους φοιτητές για ευκαιριακούς σκοπούς που ΔΕΝ τις χρησιμοποίησαν ποτέ.

Από την άλλη, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, η Προοδευτική Κ.Κ.  στηριζόμενη στην ανοχή των φοιτητών κερδίζει και για 5 συνεχόμενη χρονιά την αυτοδυναμία της Φοιτητικής Ένωσης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου και πάλι οι φοιτητές μένουν απροστάτευτοι χωρίς μια διεκδικητική και φοιτητική ένωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο που κατέχει τα ινία της φοιτητικής ένωσης η Προοδευτική Κ.Κ. είναι το ΜΟΝΟ Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο που ΔΕΝ έχει ακόμα εφαρμόσει την Β’ Εξεταστική. Τυχαίο;

Ως μεταπτυχιακός φοιτητής αλλά και ως νέος που ενδιαφέρετε για τα κοινά, για το Πανεπιστήμιο μου, για την χώρα μου αλλά και για το μέλλον μου, και σε αυτές τις εκλογές θα είμαι εκεί. ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ. Γιατί αυτοί ήταν ΕΚΕΙ για μένα θα είμαι και εγώ ΕΚΕΙ για αυτούς. Θα δώσω δύναμη στη παράταξη που μπορεί. Θα δώσω την ψήφο μου σε αυτούς που πραγματικά διεκδηκούν και μπορούν να αλλάξουν το αύριο. Ας δώσουμε χρώμα στα όνειρά μας λοιπόν και ας δώσουμε δύναμη σε αυτούς που μπορούν. Που μπορούν και θέλουν. Ας δώσουμε δύναμη στο φοιτητή. Θα είμαι και εγώ εκεί και σε καλώ να είσαι και εσύ εκεί.

*Φοιτητής ΜΒΑ Πανεπιστημίου Λευκωσίας                        

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










197