Φράσσοντας το δρόμο στο Λιλλήκα φράσσουμε το δρόμο του ΑΚΕΛ στην εξουσία


ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ*

Λένε ότι τον άνθρωπο πρέπει να τον κρίνεις μέσα από το ποιόν του και τις πράξεις του. Το ίδιο και τους πολιτικούς, οι οποίοι κρίνονται και από την προσφορά τους , το έργο τους, την εντιμότητα τους αλλά και την σταδιοδρομία τους. Είναι λοιπόν αδύνατο για μένα να έχω οποιαδήποτε θετική άποψη για ένα πολιτικό ο οποίος υπήρξε μεγάλος «επαναπροσεγγιστής» δίπλα από το Γιώργο Βασιλείου, υπέρμαχος των ιδεών Γκάλι αλλά απορριπτικός στο σχέδιο ΑΝΑΝ (να σημειωθεί ότι οι ιδέες Γκάλι ήταν κατά πολύ χειρότερες από το σχέδιο ΑΝΑΝ), βουλευτής του ΑΚΕΛ , Υπουργός στην κομματική λίστα του ΑΚΕΛ, Υπεύθυνος της προεκλογικής εκστρατείας του Τάσσου Παπαδόπουλου και τώρα υποψήφιος της ΕΔΕΚ. Ε λοιπόν, τον Γιώργο Λιλλήκα δεν τον λες και σταθερό στις απόψεις  και στα πιστεύω του.

Ας παραβλέψουμε όμως όλα τα πιο πάνω και ας υποθέσουμε ότι διαβολικές συγκυρίες έφεραν τον πολιτικό Γιώργο Λιλλήκα να έχει χαράξει αυτή την πορεία που τόσο πολύ μοιάζει με ανεμοδείχτη (όπου φυσάει ο άνεμος). Ως τρίτος πόλος σε μια χώρα που κυριαρχεί ο δικομματισμός δεν είναι δύσκολο να πραγματοποιήσει μία καλή καμπάνια για τις προεδρικές. Οι δημοσκοπήσεις δε, δείχνουν ότι ο Γιώργος Λιλλήκας θα δώσει μια σκληρή μάχη με το Σταυρό Μαλά για το ποιος θα περάσει στο δεύτερο γύρο, εάν βέβαια υπάρξει δεύτερος γύρος. Κάποτε ανεβασμένος κάποτε κατεβασμένος έχει κάνει τους πιστούς του οπαδούς να πιστεύουν στο θαύμα. Τα ποσοστά όμως των δημοσκοπήσεων δεν είναι πάντα αληθινά, κάποτε είναι υπερβολικά , κάποτε αλλαγμένα, κάποτε οι δημοσκοπήσεις είναι στημένες , και βέβαια το παρελθόν στις Κυπριακές εκλογές μας έχει διδάξει ότι δεν μπορούμε να βασιζόμαστε στις δημοσκοπήσεις. Στο τομέα όμως που οι δημοσκοπήσεις σπάνια λαθεύουν είναι σε ότι αφορά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των υποψηφίων αφού ο τρόπος που γίνετε η δειγματοληψία είναι πολύ δύσκολο  να βγάλει λάθος αποτελέσματα. Το ανησυχητικό για το Γιώργο Λιλλήκα είναι ότι από το Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα έχει κάνει μια βουτιά περίπου 20% σε ότι αφορά το θέμα της αξιοπιστίας του, αφού φιγουράρει στην τελευταία θέση με μόνο 14%. Το γεγονός αυτό  κάθε άλλο παρά τυχαίο μπορεί να χαρακτηριστεί , αφού από το Σεπτέμβριο άρχισε αυτός και το επιτελείο του να συνθηματολογούν και να βάζουν κάτω λαϊκίστικες και ανέφικτες προτάσεις. Κάθε πρόταση όμως ήταν και -5% στην αξιοπιστία του. Καμιά φορά καλύτερα είναι να μασάς παρά να μιλάς.

Εύηχες προτάσεις, λαϊκισμός, και μία τακτική αλά Τσίπρας δυστυχώς έπεσαν στο κενό για τον φιλόδοξο Γιώργο Λιλλήκα. Την πρώτη ‘’πατάτα’’,  την έκαναν τα ακροδεξιά στοιχεία (ΔΡΑΣΙΣ ΚΕΣ-ΕΦΑΕΠ) που εργοδοτεί   στο επιτελείο του, αφού οι άνθρωποι , σε μία ανακοίνωση τους εξέφρασαν τι πραγματικά πιστεύουν για τους Μαρωνίτες συμπατριώτες μας,  ότι δηλαδή τους θεωρούν ξένους. Μάταια μετά προσπάθησαν να μιλήσουν για δήθεν ’’δαίμον’’ του τυπογραφείου κλπ, λες και ο  ‘’δαίμων’’  του τυπογραφείου κάνει λάθος ολόκληρες παραγράφους. Στη συνέχεια είχαμε την βαρύγδουπη ‘’πατριωτική’’ δήλωση του ίδιου του Γιώργου Λιλλήκα ότι και καλά θα αφαιρέσει τον θυρεό τον Άγγλων από το Προεδρικό μας μετά την εκλογή του, λες και νοιάζεται κανένας για τον θυρεό ή λες και αυτό θα μας λύσει τα προβλήματα μας. Τόσα χρόνια Υπουργός στην κυβέρνηση του Τάσσου , που μπαινόβγαινε στο Προεδρικό γιατί άραγε δεν το είχε θυμηθεί και δεν τον ενοχλούσε; ας μας απαντήσει κάποιος.

Αυτό όμως που τάραξε τα νερά ήταν η πρόταση του Γιώργου Λιλλήκα, την οποία ακόμα υπερασπίζεται με σθένος , σε ότι αφορά το φυσικό μας αέριο. Να πουλήσουμε λέει το οικόπεδο 12 , να πάρουμε πολλά δις. και να μην χρειαστούμε την ΤΡΟΙΚΑ (Την ΤΡΟΙΚΑ την οποία θα διώξει εάν εκλεγεί Πρόεδρος όπως έχει δηλώσει). Οι παραινέσεις των ειδικών, του Νομπελίστα κ.Πισσαρίδη, του κ. Ζένιου, του κ. Παμπορίδη και βέβαια του κ. Κασίνη που άδειασε κανονικά το Γιώργο Λιλλήκα όταν τον επικαλέστηκε , ότι η πρόταση αυτή ήταν ανέφικτη και επικίνδυνη δεν τον πτόησαν καθόλου. Η ατυχία όμως κτύπησε την πόρτα του κ. Λιλλήκα αφού η πώληση του 1/3 του ισραηλίτικου οικοπέδου ‘’Λεβήθιαν’’ , διέλυσε για τα καλά την επιχειρηματολογία της απερίσκεπτης πρότασης του, αφού διαφάνηκε ότι η σημερινή αξία του οικοπέδου 12, είναι περίπου 2.5 δις, δηλαδή το 1/8 περίπου του συνολικού μας χρέους. Με άλλα λόγια ο κ. Λιλλήκας για σκοπούς εντυπωσιασμού προέτρεπε την κυβέρνηση να ξεπουλήσει ουσιαστικά το οικόπεδο 12 για 2.5 δις την στιγμή που το συγκεκριμένο οικόπεδο σε βάθος χρόνου θα μας αποφέρει ως Κυπριακή Δημοκρατία τα 30πλάσια έσοδα. Αλήθεια ποιος δεν θα ήθελε να αποφεύγαμε την ΤΡΟΙΚΑ και ας πουλούσαμε ένα οικόπεδο της ΑΟΖ μας; Όχι όμως για 2.5 δις.. Το επιτελείο Λιλλήκα βέβαια δεν έμεινε ως εκεί, αφού πρότεινε όπως δώσουμε και ένα οικόπεδο μας στην Ελλάδα για να ξεχρεώσει το χρέος της, λες και μιλάμε για οικόπεδα στο Καιμακλί. Όσοι διαφώνησαν με αυτή την πρόταση βαφτίστηκαν ανθέλληνες και προδότες , λες και έχουμε λύσει τα δικά μας προβλήματα και θα λύσουμε και των άλλων.

Δεν έφταναν όλα αυτά, ο αγαπητός κ. Λιλλήκας, ο οποίος έχει γεμίσει την Κύπρο διαφημιστικά, έχει νοικιάσει δεκάδες γραφεία για να βάζει τα πόστερς του, έχει στείλει εκατομμύρια μηνύματα σε όλη την Κύπρο , έχει κάνει δεκάδες εκδηλώσεις με δωρεάν φαγητά και ποτά , αφού πρώτα ζήτησε οικονομική ενίσχυση από τους πολίτες για την εκστρατεία του, αφού κατηγόρησε τον κ. Αναστασιάδη  λαϊκιστή όταν πρόσφερε λεφτά που προορίζονταν για τον προεκλογικό του σε φιλανθρωπίες, έρχεται τώρα  να προτείνει λιτότητα στην προεκλογική εκστρατεία όλων τον υποψηφίων λες και ζούμε σε άλλη χώρα και κυκλοφορούμε σε άλλους δρόμους, και όπως δοθούν λεφτά που προορίζονταν για τον προεκλογικό των υποψηφίων σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Όλα αυτά σε διάστημα λιγότερο των 20 ημερών. Είτε νομίζει ότι έχει να κάνει με χρυσόψαρα είτε με εντελώς ηλίθιους.

Το ανησυχητικό όμως της όλης υποθέσεως με τον Γιώργο Λιλλήκα , δεν είναι μόνο ότι το επιτελείο που έχει δημιουργήσει απαρτίζετε από άτομα με περιορισμένες ικανότητες, επικίνδυνα που καμία σχέση δεν έχουν με την πολιτική, αλλά ορέγονται καρέκλες, είναι ότι τυχόν εκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας θα σημάνει ένα και μόνο πράγμα. Ότι το ΑΚΕΛ θα είναι ξανά στην εξουσία , αφού ενδεχόμενη πρόκριση του στο δεύτερο γύρο θα προϋποθέτει και συνεργασία με το ΑΚΕΛ για την εκλογή του στην προεδρία της Δημοκρατίας. Θα ξαναζήσουμε λοιπόν το εφιαλτικό αυτό σενάριο και θα έχουμε ξανά για Υπουργούς Σταυράκιδες, Σιαρλίες, Δημητρίου, Σωτηρούλλες, Μαύρου, Μαρκουλλίες. Θα έχουμε ξανά τον Άντρο Κυπριανού να μπαινοβγαίνει στο Προεδρικό και να χαράζει πολιτική αλλά και τον  Ευαγόρου, Λουκαίδη , Δαμιανού, Χριστοφίδη, να υπερασπίζονται τις κυβερνητικές αποφάσεις  με φανατισμό. Την πάθαμε μια φορά με τον θίασο του ΑΚΕΛ και οι πληγές μας είναι ακόμα ανοικτές, δεν χρειάζεται να την ξαναπάθουμε γι’ αυτό φράζοντας το δρόμο του Λιλλήκα φράζουμε το δρόμο του ΑΚΕΛ στην εξουσία.

Έτσι λοιπόν , η εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη στο ανώτατο αξίωμα της Δημοκρατίας είναι κάτι περισσότερο από επιβεβλημένη. Δεν κρατάνε κανένα μαγικό ραβδί εκεί στην Πινδάρου και θα ανατρέψουν το σκηνικό σε μία νύκτα, αλλά έχουν αντιληφθεί προς ποιαν κατεύθυνση πρέπει να κινηθούμε για να ξαναέρθει η ευημερία σε αυτό το τόπο. Ο Νίκος Αναστασιάδης μαζί με το ΔΗ.ΚΟ, έχει εξαγγείλει δεκάδες ΣΟΒΑΡΕΣ προτάσεις στον προεκλογικό του,  βγαλμένες από τεχνοκράτες και ειδικούς και όχι από κομματικά στελέχη, που μπορούν να υλοποιηθούν μέσα στο 2013 αλλάζοντας άρδην το σκηνικό.  Την Κύπρο που όλοι ονειρευόμαστε , την ελπίδα που όλοι θέλουμε να δώσουμε σε αυτό το τόπο, είναι στο χέρι μας να την τροχοδρομήσουμε στις 17 του Φεβράρη. Η αλλαγή θα αρχίσει από τους νέους.

  • Γραμματέας Μαθητικής Κίνησης ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ, Πολιτικός Συνεργάτης Ιωάννη Κασουλίδη

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










234