Φυλακτού: Να τύχουν άμεσης αντιμετώπισης οι εκκρεμότητες και τα προβλήματα της Δημοτικής


Σειρά προβλημάτων και εκκρεμοτήτων στη Δημοτική Εκπαίδευση, που πρέπει να επιλυθούν και διευθετηθούν το συντομότερο θέτει με δήλωση του στο Paideia-News, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού. Τα κυριότερα από αυτά είναι:

Η απόφαση για διοργάνωση του Συνεδρίου για το φύλο έχει προκαλέσει αναστάτωση στο διδασκαλικό κόσμο.  Από την πρώτη μέρα που ανακοινώθηκε απευθυνθήκαμε στο Υπουργείο Παιδείας και στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και ζητήσαμε συνάντηση, για να συζητηθεί το συγκεκριμένο συνέδριο με θέματα όπως ο χώρος διεξαγωγής του και τα χρήματα που θα δαπανηθούν.

Σε συνάντηση που θα έχουμε αύριο Τρίτη με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο  θα δούμε τον κυριότερο προγραμματισμό για την επιμόρφωση, σε συνδυασμό με άλλα προγράμματα που έχει σκοπό να κάνει το ΥΠΠ, για να επικεντρωθούμε στα απαραίτητα και αναγκαία ενόψει των πολλών δυσκολιών που παρατηρούνται (μετακινήσεις εκπαιδευτικών χωρίς αντικαταστάσεις). Θα ζητήσουμε πλάνο με λιγότερες εξόδους των εκπαιδευτικών.

Μας ενοχλεί, μας προβληματίζει και διερωτόμαστε πραγματικά, τι είναι εκείνο που παρεμποδίζει το διορισμό στην Προδημοτική, νηπιαγωγών, για να καλυφθούν τα καταγεγραμμένα και πολύ γνωστά στο Υπουργείο Παιδείας κενά στα νηπιαγωγεία.

Την ίδια ώρα ως ΠΟΕΔ, με μεγάλη απογοήτευση και απαρέσκεια καταγράφουμε ότι η θέση της νηπιαγωγού στο Μακάρειο Νοσοκομείο  δεν έχει πληρωθεί. Παρά τις προσπάθειες μας να πληρωθεί η θέση, μας αναφέρθηκε ότι οι ανάγκες θα καλυφθούν από τη δασκάλα που είναι διορισμένη εκεί. Θεωρούμε Είναι κάτι που θα πρέπει να επιλυθεί άμεσα.        

Θέτουμε το θέμα των παιδιών του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας που εξακολουθούν να βρίσκονται εκτός τάξεων. Θεωρούμε ότι έπρεπε να υπήρχε διάλογος για γεφύρωση του χάσματος προς όφελος των παιδιών.   

Αναμένουμε την υλοποίηση των όσων έχουμε συζητήσει στην τελευταία συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και την επίλυση διαφόρων προβλημάτων που έχουμε θέσει ενώπιον του.

Είναι με έκπληξη που βλέπουμε τα διοικητικά κενά στα σχολεία, αντί να τυγχάνουν διαχείρισης για να επιλυθούν το θέμα να οξύνεται και αν μεγαλώνει.

Καλώ τέλος του δασκάλους να δώσουν μαζικά το παρόν τους στις επαρχιακές συνελεύσεις, για να τύχουν ενημέρωσης και στις 24 του μήνα στην Παγκύπρια Γενική Συνέλευση, όπου θα καθορίσουμε την πάρα πέρα πορεία της Οργάνωσης

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










159