Φυλακτού: Τα σχολεία αυτή τη φορά θα τα κλείσουν κάποιοι με τις συμπεριφορές τους


 Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού μιλώντας μετά τη σημερινή συνάντηση με το ΑΚΕΛ, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε το θέμα του καταλόγου των διοριστέωντόνισε ότι είναι βούληση της Οργάνωσής του ότι το σύστημα προσληψης εκπαιδευτικών πρέπει να εκσυγχρονιστεί και να βελτιωθεί. Ωστόσο, σημείωσε πως υπάρχουν βασικές προϋποθέσεις  που πρέπει να ληφθούν υπόψη και να διασφαλιστούν και η πρώτη αφορά την κατοχύρωση των εκπαιδευτικών που εργάζονται ήδη στο σύστημα και που δεν πρέπει να θυματοποιηθούν, όπως είπε. Είπε ακόμη ότι πρέπει να διασφαλιστεί πως το σύστημα δεν θα είναι διαβλητό, θα σέβεται την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών και θα είναι πρακτικό ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα οι διορισμοί.

«Εφόσον διασφαλιστούν αυτά, υπάρχουν πάρα πολλοί προβληματισμοί και πολλά ερωτήματα τα οποία πρέπει να τύχουν σωστής συζήτησης μέσα από ένα ουσιαστικό διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς», ανέφερε. Ο κ. Φυλακτού είπε ότι πρέπει να δοθούν απαντήσεις στις ανησυχίες και τους προβληματισμούς της οργάνωσης «για να δούμε πώς προχωράμε».

«Είναι σημαντικό τα χρονοδιαγράμματα σήμερα να αλλάξουν, δεν μπορούμε κάτω από αυτή την ασφυκτική πίεση των χρονοδιαγραμμάτων να επιλύσουμε όλα αυτά τα προβλήματα και τις απορίες μας», πρόσθεσε.

«Το γεγονός ότι 1,000 περίπου εκπαιδευτικοί σήμερα , είτε υπό το καθεστώς συμβασιούχου, είτε και αντικαταστάτη επί σειρά ετών υπηρετούν το σύστημα και έχουν εμπειρίες, επιβάλλεται να διασφαλιστούν,  σε σχέση με τις θέσεις που πιθανό να προκύψουν την επόμενη δεκαετία που φαίνεται να μην είναι πολλές, καταλαβαίνετε ότι υπάρχει ένα θέμα που πρέπει να μελετηθεί», σημείωσε.

Ο κ. Φυλακτού είπε ότι η ΠΟΕΔ από τις 19 Σεπτεμβρίου έχει αποστείλει τις θέσεις της στον Υπουργό , όμως όπως ανέφερε, αυτές δεν λήφθηκαν υπόψη και η οργάνωση δεν κλήθηκε σε διάλογο.

Απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενη λήψη μέτρων ο κ. Φυλακτού είπε ότι, «θα πολεμήσουμε μέχρι το τέλος, και τα σχολεία αυτή τη φορά δεν θα τα κλείσουν οι εκπαιδευτικοί , θα τα κλείσουν κάποιοι με τις συμπεριφορές τους».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










152