Φυλακτού: Το Προαιρετικό Ολοήμερο Σχολείο να επιστρέψει στις προηγούμενες ρυθμίσεις


Τη διερεύνηση του ενδεχόμενου επιστροφής του Προαιρετικού Ολοήμερου στις προηγούμενες ρυθμίσεις (εκτός ΙΔΑΒΕΠ) ζήτησε η ΠΟΕΔ στη συνάντηση της Δευτέρας με τον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Κενεβέζο και τη Γενική Διευθύντρια Ολυμπία Στυλιανού.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού μιλώντας στο Paideia-Νews.com είπε ότι με την ίδρυση του Φορέα Ιδιωτικού Δικαίου υπάρχει κίνδυνος να συρρικνωθεί η δημόσια εκπαίδευση και η παρεχόμενη δωρεάν εκπαίδευσης αφού υπάρχει και ο κίνδυνος να μην χρηματοδοτείται από το κράτος. Ο κ. Φυλακτού τόνισε επίσης  ότι τα Προαιρετικά Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία λειτουργούν εδώ και 20 χρόνια   γιατί εξυπηρετούν μια κοινωνική ανάγκη.

Συνεχίζοντας τόνισε:   

«Ως ΠΟΕΔ καταγγείλαμε ότι η διαδικασία του ΙΔΑΒΕΠ προχώρησε ερήμην μας, με αποτέλεσμα να εντοπίζονται προβλήματα και εκπαιδευτικής υφής.  Δεν παραβλέπουμε ούτε το γεγονός ότι με τον ΙΔΑΒΕΠ, υπάρχει ο κίνδυνος, αιτήματα της ΠΟΕΔ όπως της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας στα Ολοήμερα να ενταφιαστούν. Πρέπει να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να επιστρέψουμε στις προηγούμενες ρυθμίσεις για τα Προαιρετικά Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία»  




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










181